tanulók gálájában gyönyörködhettünk

2019.12.23. 11:30

Karácsonyi varázslatot idéztek meg a szereplők

Nincs a világon szebb ajándék, mint gyerekeink, unokáink mosolya, látni a boldogságtól ragyogó gyerek­arcokat.

Horváth László

Ebből a csodálatos érzésből kaptunk ízelítőt csütörtökön este a Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében, ahol az alapfokú művészetoktatásban tanuló diákok kívántak műsorukkal kellemes ünnepeket.

Az elmúlt tanév évzáró gáláján Balogh Tímea mezőfalvi pedagógus úgy nyilatkozott, hogy igazából nem a művészképzésen van a hangsúly, hanem boldog embereket szeretnének nevelni.

A fi náléban minden szereplő együtt énekelte a karácsonyi dalokat Fotók: Horváth László/Dunaújvárosi Hírlap

Mennyire sikeres ez a munka, arról minden alkalommal meggyőződhetünk, amikor a gyerekek fellépésein tapsolhatunk. Ebben a tapsban benne van a világ összes szeretete, és benne vannak a csillogó szemek, a felhőtlenül boldog arcok, amit tőlük kapunk egy-egy produkció során.

Világító angyalokat formáztak a kis táncosok az előadásukban

Csütörtökön este szülőkkel, rokonokkal, testvérekkel, pedagógusokkal és vendégekkel telt széksorok előtt egy felszabadult, vidám társaságot láthattunk, tagjai ezúttal is a legnemesebb ajándékot nyújtották át műsorukkal nekünk, felnőtteknek. „Aki zenével és tánccal indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon...” – hallhattuk egykoron Kodály Zoltántól. Ezt az útravalót tanulták meg a mezőfalvi művészetoktatásban tanuló diákok, és amelyből egy szeletet láthattunk.

A lámpásokból szívet alakító felsősök tánca is nagy siker volt

A műsort összeállította Balogh Tímea, a Petőfi Sándor Általános Iskola művészetoktatásának munkaközösség-vezetője. A táncokat betanította Koncz Tímea és Czuppon Péter, a zeneszámokat Tótin Katalin és Tótin István, az énekes produkciókat pedig Balogh Tímea. Az előadás lebonyolításában nagy segítséget nyújtott Hajas Erika. Az est remek hangulatában közreműködött a Mezőfalvi Nőikar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!