a döntés nem végleges

2021.04.29. 14:00

Kábítószerrel öt éve kereskedő férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta annak a Fejér megyei férfinak a letartóztatását, aki öt éven keresztül 25 személynek értékesített kábítószert.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Shutterstock

Ahogyan arról már tegnap is beszámoltunk 29 éves adonyi férfi Adonyban, Dunaújvárosban, Pusztaszabolcson, Ercsiben, Rácalmáson és Százhalombattán rendszeresen értékesített kábítószert különböző mennyiségben és értékben több ismerősének. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei, az Adonyi Rendőrőrs nyomozói, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységének munkatársaival együttműködve, összehangolt akció keretében 2021. április 27-én lakóhelyén elfogták a férfit, a helyszínen pedig kutatást tartottak. Ennek során több mint 500 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, illetve az értékesítéshez használt eszközöket is lefoglaltak a nyomozók.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2016 és 2021 között több Fejér és Pest megyei településen, a jelenlegi adatok szerint 25 személynek értékesített marihuánát, adagonként 2.500-3000,- Ft/gramm áron, amelyből rendszeres jövedelemre tett szert. A gyanúsított maga is kábítószerfogyasztó.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére, valamint arra figyelemmel, hogy a férfi a cselekményt huzamos ideig követte el, alaposan feltehető, hogy a több éve tartó magatartást haszonszerzés érdekében tovább folytatná, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, valamint alaposan lehet tartani attól, hogy a bizonyítást veszélyeztetné.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!