hatvanállomásos turné várja

2019.07.02. 14:00

Hisz benne: a zene gyógyír a léleknek

Horváth Tamás a DUDIK-on adott koncertjén magával ragadta a közönségét, és bemutatta, hogy a tehetsége és a sok elvégzett munkája nyomán, milyen hatalmas utat tett meg az elmúlt hét esztendő alatt. Minden jóért, ami vele történik, hálás a sorsnak.

Balogh Tamás

Megvártuk, amíg a páratlan tombolás után mindenkinek visszaáll a normális pulzusa, aztán beszélgetni kezdtünk vele.

– Nagyon élveztem, jó volt ez a koncert. Hét éve nem léptem föl nagyszínpadon itt a városban. Ez a ma esti jól összejött, nagyon sokan megtiszteltek bennünket a jelenlétükkel. Őszintén szólva, így néhány perccel a koncert után nehéz összefoglalni az azzal kapcsolatos érzéseimet. Láttam, hogy a közönség velem együtt tombolt, óriási energiával nyomták az emberek. Mérhetetlenül hálás vagyok nekik ezért az élményért. Szuper volt a csapat, látom, hogy Újváros nagyon szeret mulatni. Ha osztályoznom kellene őket, akkor a csillagos ötös is kevés is lenne a számukra.

A fényév

Körülbelül ekkorát ugrottál az elmúlt hét év alatt. Egy profi, érett művésszé váltál. Meg is öregedtél? – kérdeztük Tamást.

– Az öregedésre pozitívan gondolok. Ahogy telik az idő, egyre bölcsebbé válok, és egyre jobban ki tudom használni a színpadot. Technikailag is előrébb léptünk. A dunaújvárosi koncertre nagyobb látványtechnikával, extra világítással, videótechnikával, tűzzel és szén-dioxiddal is készültünk. Szépen bővül ez a család, egyre nagyobb és érettebb a stáb, amellyel együtt dolgozunk. Ez nagyon jó dolog, mert a jövő év roppant kecsegtetőnek tűnik a számomra. Sok helyszínnel már most szervezésben vagyunk. Minden szempontból egyre nagyobb lesz ez a produkció.

A koncerten remek volt Horváth Tamás és a közönség is Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A dalok

– Én írom és hangszerelem azokat. Minden az én tollamból és az ecsetemből származik. Az első vonástól az utolsóig. Amikor a zenekarral elkezdtük a dalokat hangszerelni, akkor minden hangszeren meg tudtam mutatni a srácoknak, hogy mit szeretnék majd hallani a színpadon. A hangszíneket is közösen választottuk ki. A színpadi beállásoknál már nem kell, hogy ott legyek, a zenekar vezetője, Sima megoldja a problémákat. A távollétemben ő felel a technikai részletekért.

A zenekar

– Hála Istennek, a zenekarunkkal kivételes eset vagyunk, valami áldás van rajtunk, mert eddig még nem volt olyan koncertünk, ami ne lett volna nagyon sikeres. Elkezdődött a szezon, brutálisan hosszú, hatvanállomásos turné előtt állunk. A srácok lelkesek, és alázattal végzik a munkájukat. Nekik is hálás vagyok, hogy ilyen csapattal dolgozhatok együtt.

Közöttünk volt a mai estén Subecz Tamás, aki gyerekkori barátom, és szintén tősgyökeres dunaújvárosi. Nála veszem föl a dalokat. Már több mint tíz éve dolgozunk együtt. A Budapest Park-beli koncertemen debütált a zenekarban. Eszméletlenül ügyes volt, de hát ő egy profi énekes. Vele sokkal könnyebb a színpadon, támaszkodhatok rá.

A kondíció

– Hogy honnét van? Ezt őszintén szólva én sem tudom. Ma kivételesen reggel hét óta talpon vagyok, teszem a dolgomat, de általában a koncertre rá szoktunk pihenni. A hazai előadás miatt annyira izgatott voltam, hogy már kora reggel kipattantam az ágyból, levittem a kutyámat (pedig még föl sem akart kelni, de én noszogattam), sétáltunk egy nagyot, és elkezdődött a nap. Mivel szeretem a munkámat, ezért (megint csak nem tudom honnét) olyan energiákat kapok, amikért szintén hálás lehetek.

Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az üzenet

– Nagyon sok szívet-lelket, energiát teszünk bele ebbe a közös munkánkba. Ez attól jó, mert egy emberként dolgozik. Olyan embereket szedtem össze, akiknek hozzám hasonlóan fontos ez a projekt, és az üzenet, amit szeretnénk átadni a közönségnek. Hogy ez mi? Azt, hogy legyenek pozitívak, boldogok, és vállalják az érzelmeiket. Számunkra az a legfontosabb, hogy ha rosszkedvűen jössz, akkor is boldogan térjél haza! Szeretném, ha a követőink egy kicsit kiszakadnának a hétköznapokból! Lazítsanak és felszabadultan szórakozzanak! Hiszek benne, hogy a zene gyógyír a léleknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!