Kiváló meccsek, remek hangulat és emlékezés

2019.12.27. 20:00

Határon túli résztvevők is érkeztek az Acerbis Old Boys Kupára

A múlt hét végén tizenharmadik alkalommal rendezték meg az Acerbis Old Boys Kupa kispályás labdarúgótornát a Dunaújváros Sportcsarnokban, amelyen a harmincöt év feletti labdarúgók léphettek pályára.

Gróf András

A viadalon tíz együttes mérte össze a tudását, amelyek nemcsak helyből, hanem Budapestről, Székesfehérvárról, Agárdról, Baracsról, Kézdivásárhelyről és Tatabányáról érkeztek. A csapatok két ötös csoportban kezdték meg a küzdelmet, ahol körmérkőzéses rendszerben döntöttek a helyezésekről.

A különdíjasok, előttük a fotó Czigler Ernőről és ifj. Czigler Ernőről Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A legjobb négy közé kerülésért már az egyenes kieséses szakaszban döntöttek. Ez a GBB Zrt., a Bádogos-Greco Petrol, az Africas, valamint az XXL Redőny csapatának sikerült. Az elődöntőben a Bádogos-Greco Petrol gárdája a rendes játékidő gól nélküli döntetlenjét követően büntetőkkel diadalmaskodott a GBB Zrt. ellen. A másik ágon az XXL Redőny csapata sima 4–0-ás győzelemmel biztosította helyét a fináléban, az Africasszal szemben. A bronzmérkőzésen a GBB Zrt. 3–0-ra múlta felül az Africast, a fináléban pedig az XXL Redőny 1–1-es döntetlent követően büntetőkkel nyert 3–2-re a Bádogos ellen. Az eseményen a résztvevők megemlékeztek a Dunaújvárosi Kohász egykori játékosáról, edzőjéről, Czigler Ernőről, aki három éve, illetve fiáról ifj. Czigler Ernőről, aki az idén hunyt el. Ezen az önkormányzatot Barta Endre alpolgármester és dr. Sürü Renáta jegyző képviselte.

A megemlékezésen Petrás Gábor DLSZ-főtitkár is beszélt

A kupa főtámogatója, az Acerbis Áruház üzletvezetője, Lesnyik Gábor a következőképpen értékelte a viadalt: – Büszkék vagyunk rá, hogy cégünk minden olyan rendezvényt támogat, ami népszerűsíti a sportot, a labdarúgást. Több évtizedes partneri és baráti viszony alakult ki a szövetség és közöttünk. Szerencsére a DLSZ munkájának köszönhetően mindenki számára nyílik lehetőség, hogy megmérettesse magát és csapatát. Örülünk neki, hogy a torna minden évben színvonalasabb.

A redőnyösök sikerét hozta a kupa

A XIII. Acerbis Old Boys Kupa végeredménye: 1. XXL Redőny, 2. Bádogos-Greco Petrol, 3. GBB Zrt. A szervezők természetesen ezúttal is elismerték a különböző egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosokat. A különdíjasok névsora: Bombicz Tamás (XXL Redőny) legjobb játékos, Rigó Gábor (XXL Redőny) legjobb kapus, Magasföldi József (Bádogos-Greco Petrol) gólkirály, Jakab János (Africas) a legidősebb játékosnak járó DLSZ+ díj. A Miklós István-díjat ezúttal a Bádogos-Greco Petrol együttese érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!