családi és a gyermeknap

2021.07.21. 11:30

Habfürdős családi program volt a nyári közösségi összejövetel

A családi és a gyermeknapoknak hosszú évek óta fontos és biztos helye van a Kulcs Községi Önkormányzat rendezvénynaptárában. Mégis, az elmúlt időszakban a rendezvények nagy része elmaradt a pandémiával összefüggő korlátozások miatt, pedig az általános elszigeteltség okán a szokásosnál is jobban hiányoztak az ilyen jellegű találkozások a kulcsiaknak. Ezért a múlt szombaton bepótolták a közösségi összejövetelt.

Török Tímea

Fotó: LI

A lecsófőzés hagyományait újjáélesztve lecsófőző versennyel és a település szépségeit bemutató fotópályázatra beérkezett alkotásokból megrendezett kiállítás megnyitójával vette kezdetét a kulcsiak június 17-re szervezett közös eseménye.

Az összetartozás érzését hangsúlyozta

Jobb Gyula polgármester ünnepélyes megnyitójában a lakosság összetartozását hangsúlyozta, és kifejezte a személyes találkozások felett érzett örömét is. Kitért arra, hogy a település most először rendez a Nap Háza–Hold Udvara rendezvényházban tulajdonosként eseményt, és az ehhez vezető úton segítséget nyújtó közreműködőnek megköszönte a munkát és a támogatást.

Fantasztikus ízeket kóstolhattunk

A főzőverseny ízes végtermékei mellett a közös lecsóból megvendégeltek minden kulcsit, majd kiválasztották a győztes lecsófőző csapatot is. 2021-ben a kulcsi lecsók közül a Napfény nevű csapat főzte az aranyérmes étket. A helyi idősek otthonában élő hölgyek és a csapatkapitány úr diadala talán nem is meglepő, hiszen tapasztalattal biztosan ők álltak a legjobban. Ez a friss zöldségekből, tarhonyakörettel és kolbászmorzsával készült lecsóremekben tökéletesen megmutatkozott.

A délutáni műsorok Kulcson a gyerekeknek szóltak. A Martonvásári Önkéntes Tűzoltók jóvoltából amerikai tűzoltóautójuk segítségével méteres habban lubickolt minden jelenlévő lurkó, ráadásul két felvonásban. A habfürdők közötti szünetben Bíró Kriszti Varázsmuzsika című dalos-táncos produkcióján szórakozhattak a gyerekek.

 

Amíg a habok után megszárítkoztak a gyerkőcök, addig sor került a helyi alkotók által készült fotópályázat eredményhirdetésére. A helyszínen minden beérkezett pályamunkát, azaz több mint nyolcvan alkotást állítottak ki a Fészer Galériában.

Szakmai zsűri értékelte a munkákat

A szervezők ezúttal szakmai zsűrire bízták a szebbnél szebb munkák megítélését. Az ítészek elnöke lapunk főszerkesztője, Várkonyi Zsolt, a munkában részt vett nívódíjas fotós kollégánk, Szabóné Zsedrovics Enikő, valamint Fekete-Páhi Noémi fotós, Kosztolányi György festőművész, Darabos Gábor helyi vállalkozó is.

Meglehetősen sokat váratott magára

A helyi újság szerkesztőségéből Rizmayer János foglalta össze a pályázattal kapcsolatos tapasztalatait. Mint elmondta, nagy öröm együtt lenni ezen a díjátadó ünnepségen, mert meglehetősen sokat váratott magára a megrendezése a járvány miatt. A kulcsi közösségimédia-felületeket böngészve figyeltek fel arra, mennyi lelkes fotós él Kulcson, akik még a karanténnal terhes, elszigetelt időszakban is megmutatták, milyen csodálatos adottságokkal és milyen szemet és lelket gyönyörködtető tájakkal tarkított helyen élhetnek a kulcsiak. Így jött a fotópályázat ötlete, Kulcs a mi otthonunk címmel. A szervező a díjátadó előtt megköszönte az alkotók és a zsűri munkáját, valamint kihirdette a 2021-es fotópályázatot is, az ezzel kapcsolatos részletekről a későbbiekben ígért tájékoztatást.

A zsűri által legjobbnak ítélt fotósok: Asztalos Adrienn, Kapéri Judit és Oszvald Árpád lettek. Különdíjat kapott Darabos Gábortól Kapéri Judit, a Dunaújvárosi Hírlaptól Bartkó Violetta és a polgármester különdíját pedig Keleméri Gábor alkotása érdemelte ki.

Számos kísérő programnak is örülhettek a résztvevők

A hivatalos programot a tinédzserek kedvence, Mikus Edvard élő koncertje zárta.

A nap folyamán számos kísérő program emelte a rendezvény fényét. Volt a többi között ugrálóvár, csillámtetoválás, lufihajtogatás, valamint a Vidám Emberek Közössége jóvoltából palacsinta és limonádé is a készlet erejéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!