a zebrán

2019.11.13. 08:40

FRISSÍTVE – Gyalogost gázolt el egy személyautó Dunaújvárosban

A helyszínen torlódás, útlezárás nincs, a baleset körülményeiről hivatalos információkkal később jelentkezünk.

Tóth Alexandra

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

FRISSÍTÉS (11.13, 08:40) a fejér megyei rendőrkapitányság az alábbi közleményt adta ki, az esettel kapcsolatban:

Dunaújvárosban, a Vasmű úton haladt autójával 2019. november 12-én délután, az a 69 éves dunaújvárosi sofőr, aki egy zebrához érve, nem vette észre az éppen ott áthaladó 64 éves helybeli nőt. Az autóvezető a gyalogost elsodorta, aki a baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett. A helyszínelés során a rendőrök azt is megállapították, hogy az autót vezető nő úgy közlekedett, hogy a szélvédője nagyobb felületen párás volt, ami nehezítette a kilátását.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

Fontos tudni:

Autóvezetőként igyekezzünk fokozott óvatossággal és figyelemmel, alacsonyabb sebességgel megközelíteni az olyan helyeket, ahol gyalogosok hirtelen megjelenésére lehet számítani – legyen szó gyalogos-átkelőhelyről, busz- vagy villamos-megállóhelyről.

  • A gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, mindig legyenek körültekintőek, és győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!
  • Az autósoknak fokozottabb figyelemmel és óvatossággal kell megközelíteni az olyan helyeket, ahol bárki az úttestre léphet!

  • Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét a körültekintő, előzékeny és szabálykövető közlekedésre.
  • Gyalogost gázolt el egy személyautó Dunaújvárosban, a Vasmű úton november 12-én délelőtt 11 óra környékén. A sebesült a gyalogátkelőhelyen szeretett volna átkelni, mikor egy arra közlekedő személygépkocsi elsodorta őt. Meg nem erősített információnk szerint a gyalogos sérülései nem súlyosak, a kiérkező mentők ellátták és kórházba szállították őt.

    Fotó:Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!