mindenkinek jutott csomag

2019.12.10. 17:30

Fogaton érkezett a Télapó

Az aktív közösségi munkájáról és csapatépítő programjairól ismertté vált Újtelepért Városvédő Egyesület idén ötödik alkalommal rendezett Mikulás-partit.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

Az újtelepiek számára ingyenes rendezvényre kicsiket és nagyokat egyaránt vártak a szervezők egy jó hangulatú közös este eltöltésére. A szervezők saját készítésű manójelmezben fogadták az érkezőket a karácsonyi fényekkel, kis betlehemmel dekorált egykori népfőiskola udvarán.

A Mikulás teli puttonnyal érkezett, minden gyerkőc­nek jutott csomag

A rendezvényen ingyenesen fogyaszthattak teát és zsíros kenyeret a vendégek, de a helyszínen üzemelő büfében akár forralt borral is melegedhettek a ködös estén. A nap fő attrakciója egyértelműen a Mikulás érkezése volt fél hatkor, a Nagyszakállú gyönyörű fríz lovak által hajtott lovas kocsin érkezett világító ostorral a kezében, nagy csilengelés közepette. A gyerekek, ahogy illik, dallal köszöntötték, majd akik szerettek volna, tehettek néhány kört a Mikulás fogatján.

Megérkezett az est „sztárvendége”

A Télapó hatásos belépője előtt öt óra óta gyűlt a közönség, a rendezvényre pedig Pintér Tamás, Dunaújváros MJV polgármestere is kilátogatott. Köszöntőjében elmondta, öröm látni a Mikulásra váró gyermekek csillogó szemét, valamint az egyesület tevékenységének eredményét, azt, hogy ilyen hangulatos eseményeket hoznak létre, mint a szombati. A polgármesteri köszöntőt Braun Ervin, a dunaújvárosi baptista gyülekezet presbiterének adventi gondolotai követték, aki a többi közt arra hívta fel a figyelmet, hogy ebben az időszakban ne csak az otthonunkban, de lelkünkben is tegyünk rendet, így készüljünk az ünnepre.

Manó-közreműködéssel énekelt a Mikulásnak

Az est folyamán fúvószenekar lépett fel, valamint a Decsi férfikórus és énekeltek a móriczos diákok is. Meghirdették a házi sütemények versenyét, a szórakozóknak a forró italok mellett óriási máglya adott meleget. Ahogy minden évben, a rendezvény idén is sok érdeklődőt vonzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!