Új szakmai hangsúlyok

2021.06.18. 20:00

Évadzáró társulati ülést tartottak a Bartók nagytermében

Csütörtök délután tartotta évadzáró társulati ülését a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, ahol Őze Áron igazgató összegezte az évadot, ismertette a nyári fesztivál-meghívásaikat, és a jövőbeli tervekről is értesítette a társulatot.

Balla Tibor

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza népes társulata (a Bartók Táncszínház híján), akik átvészelték a járvány sújtotta 2020/2021-es évadot

Fotó: Ónodi Zoltán

Dunaújváros – Jó, hogy itt vagyunk, együtt! A Bartók Kamaraszínház, a Bartók Táncszínház, és Dunaújváros vezetése – kezdte beszédét Őze Áron igazgató. Arra kérte a jelenlévőket, hogy egyperces néma felállással tisztelegjenek a járványban elvesztett kollégájuk – akiről a stúdiószínpadot elnevezték –, Böröcz György emléke előtt, és emlékezzenek meg mindenkiről, akik már nem lehetnek velünk.

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza népes társulata (a Bartók Táncszínház híján), akik átvészelték a járvány sújtotta 2020/2021-es évadot

Az eseményen részt vett Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester is. Előbbi beszédében kijelentette, hogy a színház munkatársai rendkívül jól vették azt a mindenki számára új helyzetet, amit a világjárvány okozott. Mint mondta, a színház online előadásai mindenki számára felüdülést, feltöltődést jelentettek akkor, amikor mindannyian bezárva voltunk az otthonainkban. Kitért a színházigazgatói pályázatra is. Kijelentette, az volt a céljuk, hogy azt a profizmust, amivel teljesített korábban a színház, azt továbbvigyék. Immáron hivatalosan, nyilvánosság előtt adta át Őze Áronnak azt a kinevezést, amelynek értelmében július elsejétől újabb öt évig ő irányíthatja a Bartók szekerét.

Pintér Tamás (jobbra) újabb 5 évre kinevezte Őze Áront igazgatónak

Mintegy erre adott válaszként folytatta beszédét a Bartók első embere: „Öt éve, amikor először neveztek ki a Bartók Kamaraszínház élére, azt mondtam: nekünk Dunaújvárosban van dolgunk. Most azt mondom: nekünk még sok dolgunk van Dunaújvárosban. Köszönöm szépen a bizalmat. Tudjuk, a bizalmat nem az ígéretek tartják fenn, hanem a tettek. Ez fog vezetni engem a következő öt évben is. Új szakmai hangsúlyok mentén szeretném továbbfejleszteni Dunaújváros színházát.” Kijelentette: „A Bartók a pandémia időszakában is teljesítette kötelezettségeit, színházi, kulturális küldetését”. Óriási repertoárral indulunk így az új évadban. Jelenleg 16 olyan előadásunk van, amit a 2021/22-es évadban tűzünk műsorra.” Elmondta, hogy augusztus 20-án a városi nyitással együtt nyitják az évadot, majd a Bartók Ligetben először láthatja a közönség a Nem leszek a játékszered musicalt augusztus 27–28–29-én. Szeptemberben három bemutatót tartanak: A kis hercegét, a Hamlearét a magyar dráma napjához kapcsolódóan, illetve a János vitéz táncelőadást.

Csadi Zoltán immár művészeti igazgatóként folytatja

Őze Áron a társulati ülés végén bejelentette: július elsejétől művészeti igazgatóvá nevezi ki Csadi Zoltán színész-rendezőt, aki már közel 20 éve a Bartók tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!