szörnyű tett

2019.12.10. 12:56

Elfogták a dunaújvárosi származású nő gyilkosait Nigériában

Kedden kora reggel több nemzetközi és magyar hírportál is beszámolt arról, hogy rablótámadás áldozata lett egy, a nigériai Lagosban élő dunaújvárosi származású hölgy és férje.

Szabó Szabolcs

A sajtóhírek szerint, amint arról az MTI is beszámolt, K. Bernadett férjével, a nemzetközi MAERSK szállítmányozási és logisztikai cég nigériai igazgatójával, Gildas Tohouótóval tartózkodott otthon, amikor a támadás történt. A házaspárra két férfi támadt, egyiküket korábbról ismerték, mivel villanyszerelőként már dolgozott a család megbízásából. A támadók előbb arra kényszerítették a házaspárt, hogy adják át értékeiket, bankkártyáikat, majd külön-külön szobába zárták őket. A dunaújvárosi származású asszonnyal savat itattak, majd megfojtották. Férjének sikerült segítségkérő üzenetet küldenie, így értesítették a hatóságokat, akik már a helyszínen elfogták az elkövetőket. A férjet életveszélyes sérülésekkel jelenleg is kórházban ápolják. A házaspárnak három gyermeke van, arról nem szólnak a hírek, hogy őket bármilyen fenyegetés/támadás érte volna az események során.

Lapunk az üggyel kapcsolatos kérdéseivel megkereste a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Főosztályát, amelytől az alábbi válaszokat kaptuk:

A rendelkezésre álló információkról az Abudzsai Magyar Nagykövetség adott tájékoztatást. A magyar állampolgárságú hölgy halálának körülményeit a hatóságok vizsgálják, az elkövetőket őrizetbe vették, kihallgatásuk folyamatban van. Magyarország lagosi tiszteletbeli konzulja a helyszínen segíti a hatóságok munkáját, az abudzsai magyar külképviselet kész minden lehetséges segítséget megadni.

Vezető képünk: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!