Átadták a Dunaújváros Sportjáért kitüntetéseket

2020.02.13. 20:01

Elfogadták Dunaújváros ez évi költségvetését

Negyven napirendi pontról döntöttek a február havi rendes közgyűlésen a képviselő-testület tagjai csütörtökön a városházán.

Brousil Csaba

Fotó: LI

Az ülés egyperces néma felállással kezdődött. A jelenlévők így fejezték ki részvétüket a közelmúltban elhunyt Baky Ágnes tanárnő, dr. Gózony Margit gyermekorvos és Csizmadia Márta pedagógus iránt. Ezt követően átadták a Dunaújváros Sportjáért díjat, amelyet idén Lencsés Józsefnek (posztumusz) és Pász Péternek ítélt oda a grémium.

A csütörtöki közgyűlésen Pintér Tamás polgármester átadta a Dunaújváros Sportjáért díjat. Idén a rangos elismerést Lencsés Józsefnek posztumusz (özvegye vette át a díjat) és Pász Péternek ítélték oda. Lencsés Józsefet több évtizedes helyi sportszervezői és kimagasló szakmai sporttevékenységének elismeréseként, Pász Pétert a helyi kajak-kenu sportban kimagasló színvonalon, lelkiismeretesen és példaértékűen végzett tevékenységének elismeréseként tüntették ki.

Majd elkezdődött a döntéshozói munka. A képviselők megszavazták a város idei költségvetését, amelyről Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester azt mondta, hogy ugyan feszes lesz a 36 milliárd forintos főösszegű büdzsé, de nem tartalmaz megszorításokat. Megalkotásáért köszönetet mondott a hivatal munkatársainak.

Dunaújváros MJV közgyűlése csütörtökön elfogadta a város 2020. évi költségvetését Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Teljes esélyegyenlőséget biztosítottak képviselők a temetői szolgáltatók mindegyikének a temetéseknél. Továbbra is garantálja a közgyűlés a szünidei gyermekétkeztetés lehetőségét az arra rászorulóknak. A testület tagjai elfogadták a József Attila Könyvtár és az Intercisa Múzeum tavalyi beszámolóját és idei munkatervét. Megszavazták, hogy az önkormányzat bruttó 400 ezer forinttal támogassa Hajdu Jonatán és Kiss Balázs olimpiai kvótaszerző versenyre való felkészülését.

Továbbá 1,5 millió forintos támogatást biztosítottak a 40. Arany­üst Úszógála megszervezéséhez és lebonyolításához. A Fejér Megyei Kormányhivatal törvényességi kifogásait nyolc napirendben tárgyalták, és elfogadták azokat. Végül megszavazták a polgármester idei szabadságának ütemezését és cafeteriakeretének mértékét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!