mérgező anyag nem került a levegőbe

2019.12.12. 11:28

Elektromos hulladék égett a Papírgyári úton

Délelőtt kaptuk a hírt, hogy tűzoltók vonultak a Papírgyári útra, mert kigyulladt egy gazdasági társaság telephelyén lévő elektromos hulladéktároló.

Török Tímea

A katasztrófavédelem szóvivője, Farkas-Bozsik Gábor lapunk kérdésére elmondta, hogy a helyszínen a dunaújvárosi mellett a solti és a pusztaszabolcsi tűzoltók oltották a tüzet. A lánggal égést és a tűz továbbterjedését már délelőtt 11 órára kollégái megszüntették. A helyszínen tartózkodott a katasztrófavédelem mobil labor, mely mérései alapján az egészségre káros mértékű szennyező anyag nem került a levegőbe a tűz esemény kapcsán.

Lapunk a helyszínen megkereste a tűz eseménnyel sújtott cég vezetőjét is. Kissné Bogó Julianna elmondta, hogy a társaság telephelyén tárolt elektromos hulladékba előfordul, hogy lítium elemek is keverednek. Az esős időjárás következtében az áramforrások valószínűleg zárlatot kaptak, mely következménye lett a megközelítően 200 tonnás szemét köteg lángra lobbanása. Az E-Elektra Zrt. vezetője a tűz esemény teljes felszámolását a déli órára becsülte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!