A versenyzők jól teljesítettek

2019.03.18. 17:30

Duatlon: idénykezdet a napsütéses Duna-parton

A vártnál jóval többen álltak rajthoz a vasárnap dél­előtt az immáron harmadik alkalommal jelentkező dunaújvárosi duatlon versenyen, amelyen az igazi nagy menők mellett a lelkes amatőrök is bizonyíthattak.

Szabó Szabolcs

A duatlon/triatlon sport kortalanságát jelzi, hogy a vasárnapi seregszemlén a legfiatalabb sportolók a 2009-es esztendőben látták meg a napvilágot, a legrutinosabb résztvevő, a FTC színeiben induló Jánosy György pedig 1941-ben született. Az Aquarius 3. Duatlonon a feladvány minden korosztály számára hasonló volt, egy hosszabb és egy rövidebb futótáv közé egy gyors kerékpározás ékeltek a szervezők. A Duna-parti seregszemle népszerűségét és elismertségét jelzi, hogy az utolsó napok nevezési hullámának köszönhetően a rendezők akár ki is függeszthették volna a megtelt táblát.

Szoros küzdelmet hozott, csak a véghajrában dőlt el a felnőtt férfi ak kategóriájának versenye a vasárnapi seregszemlén. Az első helyet Soós Gergő, amíg a másodikat Petsuk Zoltán, a harmadik helyet pedig Somogyi Miklós szerezte meg Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

– Úgy vélem, összességében egy nagyon népes és színvonalas versenynapon vagyunk túl, amely jól illeszkedett a résztvevő fiatalabb és korosabb sportolók felkészülési menetrendjébe. A hölgyek és az urak közül is sokakat már visszajáró „vendégként” köszönhettünk az alsó Duna-parton, valamint a sportág számos hazai kiemelkedő alakja is megtisztelt minket jelenlétével. Fontos kiemelni, hogy ilyen sok fiatal versenyzőnk még nem volt, gyakorlatilag az ország minden tájáról érkeztek egyesületek, klubok, és elhozták tehetségeiket – mondta el lapunknak Makai Gábor, a szervező DTSE elnöke.

A gyermek I. fi úkategória bajnoka Székely Konrád lett

A leggyorsabb hármasok

A felnőtt női mezőnyben az első helyen ért célba az UTE triatlonosa, Zelinka Gabriella, a dobogó második fokára a Kaposvári Atlétikai Club tehetsége, Szerencsés Lili léphetett fel, amíg a harmadik helyet az OSZE Triatlon kiválósága, Balogh Barbara csípte el. A férfiaknál az elsőséget Soós Gergő (Tuttobici) gyűjtötte be, a második Petsuk Zoltán (UTE) lett, harmadik helynek pedig a Fradi sportolója, Somogyi Miklós örülhetett. (A gyermek I. és gyermek II. lány és fiú kategóriáinak eredményeit keddi számunkban közöljük.)

Lendületesen kerékpároztak a tehetséges fiatalok

Élmezőnyben a DTSE sportolói

A duatlon/triatlon sport helyi képviselőinek többsége is élt az alkalommal, hogy hazai pályán mérje fel, miként is sikerült a hosszas téli felkészülés.

A házigazda Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület és szép sikereknek örülhetett tegnap. A felnőtt hölgyek mezőnyében a 8. helyen ért célba, a korábbi remek vízilabdázó Zsámbok Lili.

A felnőtt férfiaknál közvetlenül a dobogósok mögött negyedikként ért célba a DTSE kiválósága, Füzesy Dávid, Kovács Ákos Flórián pedig a hetedik helyen futott be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!