Ti felkészültetek már?

2018.12.31. 16:00

BÚÉK-eszközök: álarc, trombita és konfettiözön

Néhány nappal ezelőtt még girlandok és karácsonyi égősorok lógtak az utcai árusok sátrainak tartóoszlopán, mára pedig a szilveszteri bulik kellékeit kínálják az árusok.

Tóth Alexandra

A portékájuk igen gazdag, mindent megtalálhatunk náluk, amire egy beöltözős buliban vágyunk.

Trombita, anyósnyelv, álarcok és konfetti. Ezek azok az alapkellékek, amik már több tíz évvel ezelőtt is egy valamirevaló szilveszteri erezdelahajam alkalmára megvásárolhatók voltak, ám azóta sokat változott a kínálat és a divat is. Álarcok még mindig vannak, legtöbbjük pedig egy állat pofáját vagy valami rémséget hivatott mintázni, és már nem nagyon találunk merev, műanyag maszkokat közüttük. Cél, hogy amennyire csak lehetséges, élethű legyen az álarc.

 

A különböző színű hajspray-k is nagyon kelendőek, azt mondják, a rikító citromsárgára vagy rózsaszínre fújt frizura nem megy ki a divatból a fiatalok körében, mint ahogy a parókák, műhajak, kalapok és koronák sem. A legnagyobb divat viszont évek óta ugyanaz: bármit is aggatunk magunkra szilveszterkor, a lényeg, hogy világítson és feltűnő legyen. Szarvak, szemüvegek, karkötők és nyakláncok fogynak tömegesen az árusoktól, az utcák nyüzsgésében pedig néha-néha felharsan egy méretes trombita hangja.

Egy szó, mint száz, szilveszteri giccsek nélkül nem tudunk meglenni, függetlenül attól, hogy mennyi idősek vagyunk. De ki ne akarná hangosan, csillogóan, kissé idétlenül elkergetni a 2018-as esztendőt?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!