tudomány hete

2018.11.13. 07:00

Az egyetemen tudományé lesz a főszerep a héten

Hétfőtől, öt napon keresztül a tudományé a főszerep a Dunaújvárosi Egyetemen. Az East-West Cohesion – III. Konferencia megnyitójával elstartolt a Dunaújvárosi Egyetemen a tudományos hét rendezvénysorozata.

Balla Tibor

A harmadik alkalommal megrendezett, tehát már hagyományosnak mondható rendezvénysorozat idén a „Határtalan tudomány kelettől nyugatig” mottót viseli. A következő négy napban konferenciákon, work- shopokon, pályaválasztási kiállításon, tésztahídépítő-versenyen és tehetségfórumon is részt vehetnek az érdeklődők.

Dr. Ágoston György rektorhelyettes mondott köszöntőt Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az East-West Cohesion – III. Konferencia első napján dr. Ágoston György, a Dunaújvárosi Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese mondott köszöntőt, és ismertette meg a hallgatóságot az alkalmazott tudományok egyetemének működésével, külföldi kapcsolataival, gazdasági együttműködő partnereivel. Védnöki köszöntőt mondott dr. Papp Antal tűzoltó ezredes, BMF Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács elnöke és Tipold Ferenc, a Pénzügyminisztérium Területi Tervezési Főosztályának főosztályvezetője.

A konferencia levezető elnöke Talabos István (jobbra), a Budapesti Gazdasági Egyetem főiskolai adjunktusa volt

A nap folyamán olyan témakörökben hallgattak előadásokat, mint az Ipar 4.0 technológia platform működése és eredménye Magyarországon, a Kelet-Nyugat kohézió az eurázsiai gazdasági térben, A globális és regionális klímaváltozások aktuális vonatkozásai, A hazai közlekedésfejlesztés aktuális kérdései, Eredmények és kihívások a hazai járműgyártás innovációjában, A magyarországi vállalatok külföldi tőkebefektetéseinek tapasztalatai, illetve Kutatás-menedzsment a Dunaújvárosi Egyetemen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!