A bőség zavarával

2018.11.14. 07:00

Állj pályára! – Pályaválasztási kiállítás az egyetemen

Léptéket ugrott az elmúlt évekhez képest az Állj pályára! címmel tegnap megrendezett pályaválasztási kiállítás.

Balla Tibor

A Fejér Megyei Kormányhivatal kiemelt feladata és egyben társadalmi szerepvállalása is a pályát választó és pályakezdő fiatalok megszólítása, gyakorlatorientált tanácsokkal, iránymutatásokkal történő ellátása, amelyet hosszú évek óta a leghatékonyabban a pályaválasztási kiállítás keretében lát el. Idén rekordszámú kiállító várta a fiatalokat.

A pályaválasztási kiállításon a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai is ott voltak Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A kormányhivatal szervezésében létrejött eseménynek idén is a Dunaújvárosi Egyetem adott otthont. Ennek megfelelően a megnyitón jelen volt dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és dr. András István, az egyetem rektora mondott köszöntőt, amelyben kiemelte, a tudományos hét fontos időszak számukra, és a pályaválasztási kiállításra is mindig kiemelt figyelmet fordítanak. Ilyenkor bemutatkoznak az egyetem partnerei is, akikkel olyan kapcsolatban állnak a duális képzésnek köszönhetően, hogy kölcsönösen segítik egymást. Hangsúlyozta, az egyetemen végzett hallgatók több mint nyolcvan százaléka a városban és a környékén helyezkedik el, így kivételesen fontos, hogy a fiatalok megismerjék a régió munkáltatóit. Az eseményen részt vett Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, valamint a környék közép- és alapfokú oktatási intézményeinek képviselői, illetve a honvédség, a rendőrség, a katasztrófavédelem is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!