ottalvós tábor

2021.05.26. 14:00

Alkotás Képespusztán és levendula a Balatonnál

Tavaly a járvány miatt csak napközis táborokat szerveztek a gyerekeknek a nyári szünetben, most viszont az oltás tömegessé válásának köszönhetően az ottalvós táborok is biztonságosan megszervezhetőek.

Molnár Emese

2019.10.24. Lukács János tanító 40 éve tanít Dunaújváros Arany János Általános Iskola Fotón: Lukács László tanító/rajz tanár Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Dunaújváros – Ezt Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter jelentette be még május 17-én. Azóta pedig sorra hirdetik meg a különféle tábori kínálatokat a szün­időre. Városunkban a központi napközis táboron kívül az általános iskolák saját hatáskörben is lehetőséget biztosítanak a diákok kikapcsolódására.

Az Arany János Általános Iskola azt írja, hogy az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány felhívása alapján napközis Erzsébet-tábort szervez június 21. és július 2. között. Két turnusban jelentkezhetnek a tematikus táborokra a tanulóik. Az első, június 25-ig tartó táborban a hagyományőrzés, a történelem rejtélyei lesznek főszerepben. A második tábor a Hétmérföldes csizma elnevezést kapta, hiszen itt a mesehősök és a mesék világában merülhetnek el a fiatalok. Ezek a táborok hétköznaponként 8–16 óra között nyújtanak napközis elfoglaltságot, lehetőség lesz sportolásra, a természeti környezet felfedezésére, kulturális programokra, kézműveskedésre. A részvételi díj mindössze 500 forint hetenként, ebben napi négyszeri étkezést biztosítanak.

Az Arany János Általános Iskola többféle tábori kínálattal várja diákjait a nyári szünidő alatt Fotó: archív

Az Arany iskola egyik régi hagyománya a képespusztai alkotótábor, amely vadregényes környezetben, a Mecsek és a Zselic közötti apró településen, Képespusztán található. A tábor fenntartója a 30 éves alapítványuk, az Iskolánkért, iskolai tábor létesítéséért Alapítvány. Önkéntes munkával tartják fenn és szépítik a tábort annak érdekében, hogy a gyerekek részt vehessenek a nagyszerű nyári alkotótábori programokban. Idén ezt is megrendezhetik, már megvan az ideje, július 5. és 14. között lesz.

Tabajdi Mária, az Arany iskola tanítója július 12–18. között kézműves-tábort szervez Balatonföldváron, a levendula bűvöletében. Alsó tagozatos fiatalok jelentkezését várják, a programok között szerepel a dísztárgyak készítése levendulából, hajókirándulás Tihanyba, balatoni fürdőzés, városnézés.

A saját napközis táborozás mellett ottalvós Erzsébet-tábort is szervez a Petőfi Sándor Általános Iskola a felsősök számára. Zánkán lesz a vakáció július 25–30. között. Teljesen ingyenesen kínálják ezt a lehetőséget: vonatozás, napi ötszöri étkezés és rengeteg program szolgál arra, hogy élményben legyen részük a gyerekeknek. Túljelentkezés esetén az iskolai magatartás és a rászorultság is fontos szempont lesz a kiválasztásnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!