új berendezés is kerülhet a megújult környezetbe

2019.10.07. 14:00

Ajándékot vittek a klubházba

Közel kétszáz nótakedvelő vehette birtokba szombaton a felújított Pentele Klubházat.

Balla Tibor

Fotó: LI

Az ő rendezvényük volt az utolsó is a felújítás előtt. A két időpont között az önkormányzat 35 millió forintból szigetelte az épületet, újakra cserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a vízgépészetet és a villamos hálózatot.

Szokásosan Szloboda György, a László Imre Magyar Nóta, Népdal, Operett és Cigány Dalokat Kedvelők klubjának elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, 36 éve működik ezen a helyen családias klubjuk. Összefogásukat jellemzi, hogy a rendezvény előtt mintegy harminc tag munkálkodott, hogy csinosítsa a helyet. Azt a helyet, amit az eltelt 36 évben kétszer alakított át a klub. Először 70-ről 120 főre emelték a befogadóképességet, majd később a falak kiemelésével a mostani 190 főre nőtt ez a szám. Köszönetet mondott az önkormányzatnak, hogy megszavazták a Pentele Klubház felújítását, így már büszkén hívhatnak vendégeket a határon túlról.

Mészáros Lászlótól Szloboda György vette át az ajándékot. Jobbra Palkovics Katalin Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A rendezvényen részt vett Palkovics Katalin és Mészáros László, mindketten a Fidesz képviselőjelöltjei. Palkovics Katalin elmondta, Cserna Gábor polgármester nem tud részt venni a rendezvényen, mert a koreai köztársaság nagykövetét fogadja. Közvetítette üzenetét, amely szerint mivel a felújítás költségvetési kerete nem tette lehetővé a klubház asztalainak, székeinek cseréjét, a választás után, ha ismét hivatalba léphet, elsőként előterjeszti, hogy forrást szavazzon erre a közgyűlés. A jelölt elmondta, külön öröm számára, hogy részt vehet az eseményen, ugyanis ő már harmadik generációs pentelei, nagymamája és édesapja is kötődött a városrészhez. Nem érkeztek üres kézzel, a Pro Pentele díjazottjainak névsorát tartalmazó táblákkal ajándékozták meg a jelenlévőket, hogy büszkén hirdessék legjobbjaik nevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!