szinte hazajárnak

2021.05.20. 17:30

A Vidám Emberek Közössége megint szerepel a tévében

A közszolgálati médiaszolgáltató Család’21 című műsorának stábja május 18-án ismét Kulcsra látogatott. Ezúttal az Ősz utcában forgattak. A 13. havi nyugdíj kapcsán szólaltatták meg a Vidám Emberek Közösség tagjait.

Török Tímea

Mint ahogy arról már valamennyien értesülhettek ez év januártól megkezdődött az előzőekben elvont tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítése.

2021-től négy részletben visszaépül a tizenharmadik havi nyugdíj. Ez évben az arra jogosító nyugellátások januári összegének a huszonöt százaléka érkezett meg az érintettekhez, majd 2022-ben az ötven százaléka fog, 2023-ban pedig a hetvenöt százaléka és 2024-től a nyugdíjasok a tizenharmadik havi nyugdíj teljes összegét évente kézhez kapják majd.

A nyugdíjas közösség nemcsak nevükben, de valójában is nagyon vidám Fotó:Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A tévés stáb forgatásának apropója az volt, hogy az országgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetést. Így most már egészen bizonyos, hogy a nehézségek ellenére is sor kerül majd a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésének második lépcsőjére – tájékoztatott a helyszíni forgatáson a televíziós műsor felelős szerkesztője, Szabó Ágnes.

A kormányzat szándéka egyértelmű: mindent megpróbálnak elkövetni azért, hogy anyagilag is megfelelő módon tudják megbecsülni azt a munkát, amelyet az idősek elvégeztek az elmúlt évtizedekben. A kulcsi nyugdíjas csapatot arról kérdezték, hogy mi a véleményük arról, hogy az ország vezetői továbbra is gondoskodni szeretnének róluk, mire költötték a többletbevételt, mit szólnak hozzá, hogy várható a nyugdíjprémium.

Szabó Ágnes felelős szerkesztő kérdez és akik válaszolnak: Csuhai Gyuláné Erzsike és Kaiserné Gödöny Erzsike Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A közösség hölgytagjai kedélyes teázás közben, kameraláz nélkül, mosolygósan nyilatkozva meséltek a megvalósult álmokról és a különböző még megvalósításra váró célokról is. Abban azonban mindannyian egyetértettek, hogy egy szemernyi kétségük nem volt afelől, hogy a kormány teljesíti majd ígéreteit.

A Család’21 stábja szinte már hazajár Kulcsra. Benke Ottó operatőr is otthonosan mozog a településen. Nem csoda hiszen először 2018-ban tudósítottak az akkor első alkalommal megrendezett kulcsi Dunamenti Idősek Találkozójáról a hajóállomásról.

– Nagyon tetszett a rendezvény, remek volt a hangulat. Azt tapasztaltam, hogy a Vidám Emberek Közössége névben a jelző valóságos. Vezetőjük Kaiserné Erzsikében, – akihez ma is érkeztünk forgatni – pedig egy olyan embert ismertem meg aki valóban motorja a közösségnek, ezért nem tudtunk tőle elszakadni. Bármiben számíthatunk rá, csakúgy mint a település polgármesterére Jobb Gyulára is – mondta el Szabó Ágnes szerkesztő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!