A figurás játékok toplistájának élén van a Mancs Őrjárat és a Jégvarázs

2020.08.13. 11:30

A slágertermék idén nyáron is a vízibomba és az unikornis

A „mindennek örülni kell” elv alapján már azon lehetőségért is hálásak lehetünk, ha a munka sűrűjében, a hétköznapok forgatagában eljutunk vízpartra, és kedvünkre lubickolhatunk. Ha pár óránál több idő jut fürdőzésre, akkor mindenképpen gondolnunk kell valami játékra is.

Molnár Emese

2020.08.12. Játékok a játékboltban Dunaújváros Kisvakond üzlet Fotós: Zsedrovits Enikő DUnaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Nem csak a gyerekek boldogságát növeli, ha egy labdát vagy egy matracot is begyömöszölünk a strandtáskába, ezek a „felszerelések” nekünk, felnőtteknek is élményt okozhatnak.

Például elég csak arra gondolni, hogy a mai dizájnos, különböző formájú matracokra milyen rejtett kúszó-mászó képességünket kell bevetni ahhoz, hogy egyáltalán feltornázzuk magunkat és ráfeküdhessünk. Az pedig már újabb próbatétel, hogy megtaláljuk a helyes technikát ahhoz, hogy ne boruljunk le róla. Aztán persze miután jól kinevettük magunkat, rájövünk, hogy kitűnő megoldásnak bizonyul az is, ha keresztben nehezedünk rá, és hagyjuk, hogy így ringasson minket a hullámzás.

Úszógumiból, vízi játékokból a képzeletet felülmúló a kínálat. Ha unikornis kell, hát unikornist kap a vevő – mondja Eszter Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Ennyit rólunk, most jöjjenek a gyerekek. Az ő vízi kalandjaikhoz mindenképpen csomagolni kell valamit – pontosabban mindent. Több kisgyermekes anyuka úgy fogalmazott, nekik nem lehet elég dolgot pakolni, valami úgyis – biztosan – hiányozni fog.

Szakértőket is megkérdeztünk a témában, ellátogattunk a Kisvakond Bababoltba. ­Márkli Balázs és felesége, Eszter tizenöt éve vezeti ezt az üzletet, a kínálatban mindaz megtalálható, ami a kisgyermekeknek szükséges lehet, az újszülött babáktól kezdve a kis­iskolásokig. A házaspárnak van egy 9 és egy 12 éves gyermeke, de nemcsak ennek révén tájékozottak, hanem a sok családos vásárló is adja az ötleteket, igényeket, így mondhatjuk, hogy szakértők a témában.

– Nyáron a vízibombák és persze a figurás matracok a legnagyobb slágerek. Követjük a trendet, most a felfújható unikornis volt talán a leginkább keresett termék – mondja mosolyogva Balázs.

Egész iparág épült a strandfelszerelések gyártására

Hozzátette, természetesen az „alapfelszerelés” részét képezik a vízipisztolyok, úszógumik, karúszók, búvárszemüvegek, labdák, homokozófelszerelések is. Azt tapasztalták, hogy a családok már a kánikulai időszak elején beszerezték a számukra szükséges eszközöket, így most lecsengőben van az érdeklődés ezen termékek iránt, és inkább a hamarosan kezdődő óvodai nevelési évre vásárolják meg a szükséges kellékeket, úgy mint a lepedőt, tornazsákot, párnahuzatot. A kínálatban viszont folyamatosan jelen vannak a vizes játékok is, hiszen az őszi-téli hónapokban egyre többen járnak wellnesspihenésre, tehát ezek már nem szezonális termékek.

Márkli Balázs hangsúlyozta, az is sokat számít egy trendi játék (illetve ruhanemű és más kiegészítő felszerelés) esetében is, hogy mivel díszítik, milyen figura van rajta. Nyilván népszerűbb az a termék, amin az aktuális mesehősök szerepelnek. A képzeletbeli toplista élén van már jó ideje a Mancs Őrjárat és a Jégvarázs az üzletvezetők tapasztalata alapján. Itt azért némi megemlékező gondolatot engedtünk meg magunknak, felidézve a bolt névadójának szereplőjét, mennyire szerettük őt a mi időnkben.

Most már új idők vannak, és követve a trendet, elége­detten mondhatom, hogy nekem is van ám egy felfújhatós unikornisom. Igaz, ezt körülbelül három-négy levegővétellel üzemkész állapotba lehet hozni, és meg kell kötni valamivel, hogy a víz sodrásában ne vigye el a koktélos poharamat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!