A fellépések illettek az iskola hagyományaiba

2019.03.18. 11:30

A Petőfi gála: kiváló!

A Petőfi Sándor Általános Iskola hírnevéhez méltó színvonalon rendezte meg március 14-én, a Dózsa Mozicentrum nagytermében idei iskolagáláját.

Pekarek János

A szépszámú nézőközönséget és a produkciókat köszöntő beszédében Rideg István igazgató előbb Picasso egy híres mondását idézte: minden gyerek művész, a kérdés csak az, hogy hogyan maradjon művész, amikor már felnőtt?

Az igazgató emlékeztetett arra, hogy a Petőfi gála mindig nevzetes eseménye volt az iskola életének. A tavalyi kihagyás után újra megrendezett gála nagy múltra tekint vissza, és ez indokolja azt is, hogy a közönség soraiba meghívták az intézmény korábbi igazgatóit, pedagógusait, a mostani tanítókat, tanárokat, dolgozókat, és természetesen a szülőket, hozzátartozókat, valamint mindazokat, akik érdeklődnek az esemény iránt.

Fotó:Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Minden gálán az aktuálisan páros évfolyamok diákjai vesznek részt: márpedig a Petőfi 470 tanulójából idén 270 fellépő volt. Ennyi művészetkedvelő diákja egyik dunaújvárosi általános iskolának sincs, mondta jogos büszkeséggel Rideg István. Hozzátette: a Petőfi gála jó példa arra, hogy az intézményben a szellemi-lelki épülést tekintik céljuknak, igyekeznek a legjobban átvezetni a gyerekeket a tanulás időnként rögös útján.

A megnyitó beszéd (amelyet egy Petőfi-vers előzött meg) után angol nyelvű színpadi produkció következett, amit igen sok kiváló előadás követett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!