Önkéntesként ott volt a Puskás Aréna avatásán, következhet az Eb

2019.11.25. 11:30

A mosoly, a kedvesség és a segítőkészség a fő erény

A Puskás Aréna avatómérkőzésén, a Magyarország – Uruguay találkozón mintegy háromszáz önkéntes segítette az eseményre érkező szurkolók tájékozódását a stadion környékén és a szektorok bejáratainál.

Gróf András

Az egyikük egy dunaújvárosi hölgy volt, aki nem ismeretlen a futballt szeretők számára, hiszen Dudar Katalin szinte minden, dunaújvárosi labdarúgással kapcsolatos eseményen feltűnik.

A korábbi válogatott, Kovács Kálmán is az ő csapatában tevékenykedett

– Gyerekkori barátság fűz a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkárához, Petrás Gáborhoz. Az ő kérésére kerültem az első osztályba feljutó Dunaújváros PASE csapatához mint hostess. Ezt követően már aktívan részt vettem a DLSZ különböző kispályás rendezvényeinek szervezésében is – kezdte a beszélgetést.

Dudar Katalin számára már az avató is nagy élmény volt Fotó: amatőr

A városi rendezvények után azonban most egy sokkal nagyobb fába vágta a fejszéjét…

– Jelentkeztem a labdarúgó Európa-bajnokság önkéntes csapatába. Mivel úgy gondoltam, hogy ez egy hatalmas élmény lehet. Elküldtem az önéletrajzomat, majd ki kellett tölteni egy húszoldalas angol nyelvű kérdőívet. Ez jól sikerülhetett, mert következett a személyes interjú, ami magyar és angol nyelven zajlott. Meg kellett jelölni egy olyan pozíciót, amit a legszívesebben látnék el. Én a rendezvényszervezést választottam, amelyre összesen öt embert kerestek. Emellett a gyerekekkel való együttműködés is érdekel.

A személyes élményeken kívül mi motiválta még a jelentkezéskor?

– Szeretnék minél többet tanulni, hogy az így megszerezett tapasztalatot eredményesen hasznosíthassam majd a sportszervezői munkámban.

Miként választották ki a Puskás Aréna avatómérkőzésére?

– Kaptam egy e-mailt, hogy „mobility maker”-ként számítanak rám. A feladat a szurkolók segítése volt a mérkőzés előtt a stadionon kívül. Délután 16 és 19 óra között láttuk el a feladatunkat, majd egy kijelölt helyről közösen megnézhettük a nyitómérkőzést.

Mi a legfőbb erénye egy ilyen segítőnek?

– Mosoly, kedvesség és segítőkészség. Azt hiszem, ezek nélkül a tulajdonságok nélkül nem igazán lehet hatékonyan ellátni ezt a feladatot. Ez a minimum, amihez mindenki a saját egyéniségét adja pluszban.

Milyen összetételű volt a csapatuk?

– Minimum tizennyolc évesnek kellett lenni, de felső korhatár nincs. Érdekesség, hogy az egykori válogatott labdarúgó, Kovács Kálmán is velünk tevékenykedett. Tette ezt annak ellenére, hogy mint egykori kiváló játékos kapott VIP meghívót, de ő ezt a feladatot választotta.

Hogyan tovább?

– Kapunk majd egy kiértékelést erről a találkozóról, hogy miként sikerült ellátni a feladatunkat az úgynevezett tesztüzem alakalmával. Az információk szerint már bekerültem az Eb-keretbe, ami minden bizonnyal óriási élmény lesz majd.

Ugye ez önkéntes munka, amiért nem jár fizetség?

– Nem minden esetben csak a pénzt kell nézni. Van, amikor az élmény sokkal többet jelent. Ráadásul remek társakkal dolgozhatunk együtt, már most sikerült olyan barátságokat kötni, amiért megérte jelentkezni. Az Európa-bajnokságra kapunk majd egy teljes garnitúra ruházatot, amire a méreteket már le kellett adni. A sportélmény mellett ez lesz majd egy maradandó emlék a számomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!