elismerik a gyermekekért végzett munkát

2020.09.21. 11:30

A legjobb pedagógusok ünnepe a lakosság szavazása alapján

Szeptember 17-én a kulcsi faluház különleges gálának adott otthont. Közel ötven tanárt, óvónőt, kisgyermeknevelőt, gyermekbarát felnőttet hívtak meg a kulcsi közélet szereplői közül, hogy a település lakói által megszavazott legjobb pedagógusokként ünnepeljék meg őket, mindezt a vírushelyzet indokolta minden elővigyázatosság betartásával.

Török Tímea

Fotó: LI

Dienes Annamária a faluház vezetője meghatottan köszöntötte a meghívott vendégeket, külön örömét fejezte ki, hogy a kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde teljes nevelőtestülete eljött a rendezvényre.

Majd átadta Jobb Gyula polgármesternek a szót.

– Nem kell részletezni, hogy az idei évünk miben és miért volt más, mint az eddigi összes többi. A pedagógusnapon, június 7-én, éppen fellélegezhettünk a pandémia első hulláma után, amely nem volt könnyű gyereknek, szülőnek sem, és önöknek, pedagógusoknak sem, hiszen ez a helyzet most másfajta kihívás elé állította a szereplőket. Önök az évek, évtizedek alatt megszokott gyakorlatból váltottak egyik napról a másikra digitálisba, sokan család és gyermek nevelés mellett folytatták hivatásukat. Nem féltek, hanem példát mutattak, higgadtan csinálták tovább, vigyáztak a mi, a kulcsiak legnagyobb kincseire, a gyerekeinkre, unokáinkra.

 

– Arra gondoltam, hogy vajon más is így látja ezt? – folytatta Jobb Gyula. – A kulcsiak szeretnék-e a pedagógusnapi ajándékokon túl a nyilvánosság előtt is kifejezni, hogy kinek, kiknek köszönnék meg a nevelő- és oktatómunkát, a segítséget? Ezért a Kulcsi Krónika és a közösségi média segítségével megkérdeztem a falunkbelieket. Már az első percben az internetes szavazás aktiválása után, három szavazó fejezte ki így a köszönetét az önök munkája iránt. Aztán kevesebb mint egy hónap alatt közel 840 szavazat érkezett közel 300 szavazótól. Azt gondolom, hogy ez mindent elmond arról, hogy mi, kulcsiak mennyire fontosnak tartjuk és mennyire respektáljuk az önök munkáját – mondta Jobb Gyula. Majd így folytatta:

– Magam mindent megteszek polgármesteri munkám során, hogy Kulcs gyermekbarát legyen. Az önkormányzat munkájával elért eredmények is jól tükrözik ezt, mert településünkön bölcsőde épül, fejlesztjük az óvodát, több játszóterünk van, az óvodai udvar is megújul majd, már van egy fitneszparkunk, és hamarosan készül a következő, szép műfüves focipályánk sokak örömére, az egészségház kialakításával és bővítésével mindenki szép körülmények között veheti igénybe az egészségügyi ellátást, hamarosan ingyenes wifi lesz a falu nagy részében. Az iskolabővítésében polgármesterként mindent megteszek, amit emberileg, polgármesterként meg tudok tenni, és hiszem, hogy a munkámnak meg lesz a gyümölcse. A szavazatok eddig példátlan aktivitásról tanúskodnak. Ezért a szavazást Kulcs legjobb pedagógusára és az elismerést szeretném hagyománnyá tenni. Most három kategóriában lehetett szavazni, az óvoda és a bölcsőde dolgozóira, az iskola munkatársaira és a harmadik kategóriában a közéleti személyek között – mindenki másra lehetett szavazni, akivel kapcsolatban a szavazó úgy érezte, hogy meg szerette volna köszönni a gyermekekért tett fáradozását például karitatív segítségét, edzői munkáját, egészségügyi tevékenységét.

A legtöbb szavazatot kapott három név mellett, mindenkit elhívtunk a mai napra, aki akár egyetlen szavazatot is kapott, mert szeretnénk köszönetet mondani munkájáért és elhivatott gyerekbarát tevékenységéért mindannyijuknak. Egyúttal arra kérem önöket tisztelettel, hogy soha ne adják fel hivatásukat, továbbra is így szeressék, segítsék, neveljék és tanítsák gyermekeinket, mert kulcsiként, apaként, nagyapaként és polgármesterként is úgy gondolom, hogy ők a legfontosabbak, köszönöm a munkájukat – mondta beszéde befejezéseként a polgármester.

Ez követően az ünnepség befejezéseként a polgármester Buzás Réka és Tóth Barnabás ovis segítőivel közösen minden szavazatot kapott pedagógusnak személyesen adta át az elismeréseket. A legtöbb szavazatot ebben az évben Parola Anita óvó néni, Koppány Emese tanárnő és Papp Sándor edző kapták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!