A kerekegyházi fiatal csapat nyerte a Mezőfalván rendezett seregszemlét

2020.08.12. 20:00

A hölgyek is készülnek már a közelgő bajnoki nyitányra

Mezőfalván az elmúlt hétvégén öt csapat részvételével rendeztek felkészülési tornát. A megmérettetés célja volt, hogy az edzők, az irányító szakemberek felmérjék az együttesek erőnléti és technikai állapotát.

Horváth László

Augusztus 8-án fél tíztől ismét sípszótól volt hangos a mezőfalvi futballpálya. Itthon még szokatlan látvány, a női futball remek élményének ígérete fogadta a szurkolókat. Csalódniuk ezúttal sem kellett a nézőknek, hiszen öt együttes kiváló női futballistái próbálgatták oroszlánkörmeiket. Kerekegyháza, Csákvár, Enying, Sárbogárd és a házigazda Mezőfalva csapatai léptek pályára.

Lendületes, helyenként keményebb játékot is láthattunk a résztvevőktől. A vendéglátó szerepében Mezőfalva derekasan kitett magáért, mivel kétcsapatnyi játékos – az ifi és a felnőtt keret – vette fel a harcot az ellenfelekkel. Südi László a verseny végén a következőképpen összegzett.

A zöld-fehér szerelésben játszó Mezőfalva derekasan helytállt a hétvégi tornán Fotók: Horváth László/Dunaújvárosi Hírlap

– Az eredmények igazából most másodlagosan voltak számunkra. Elsődleges feladatunk a megfelelő erőnlét elérése, így a felkészülésbe ez a torna tökéletesen beleillett. Különböző elfoglaltságok miatt azonban több meghatározó játékosunk is hiányzott a felnőttek közül, ezért az ügyesebb fiataloknak dupla terhelés volt két csapatban helytállni! Örvendetes volt az ifjúsági csapat játéka. Most már elárulhatom, hogy kicsit féltettem a játékosokat, olyan érzésem volt, mintha vágóhídra küldeném őket. De megcáfoltak, mert főleg az első meccsen, de a másodikon is még volt erő megnehezíteni az ellenfelek dolgát! Még két edzőmeccs van hátra augusztusban, készülünk a szeptemberben kezdődő bajnokságra. Összességében egy jó hangulatú tornán vagyunk túl! Minden csapat számára hasznos felkészülési állomás volt – fogalmazott a mezőfalvi tréner.

A Csákvár és az Enying játékosai is nagy csatákat vívtak

A többi csapatnál is érdeklődtünk, hol is tartanak a felkészülésben?

Tóth Virág, Sárbogárd: – Egyre összeszokottabban játszik a társaság. Erős edzéslátogatottság jellemző a csapatra.

Halász Nikolett, Enying: – A felkészülésben nagyon jól haladunk a vírushelyzet dacára is. Jelenleg huszonhat fős a keret. Nemrégen egy országos kispályás tornán is részt vettünk, ahol nagy büszkeségünkre az első helyet sikerült megszerezni.

Farkas István, Csákvár: – A lányokkal ez az első felkészülési bevetésünk. Hatodik éve vagyunk együtt. Van egy U19-es csapatunk, amely az NB II Nyugati csoportban küzd. Felnőttgárdánk pedig a Fejér megyei bajnokságban. Nálunk is jellemző az a mozgás, hogy az ifisták feljátszanak a felnőtteknél és vissza, tehát eléggé sokrétű a terhelés, amit szerencsére kiválóan viselnek a lányok.

Kerekegyháza csak a kupa kedvéért jött át a Duna másik oldaláról. Itt is fiatal együttesről van szó, ahol nagy igyekezettel fogtak össze a közös sikerért. Ez az összefogás olyan jól sikerült, hogy mindjárt meg is nyerték a mezőfalvi felkészülési tornát!

Végeredmények: 1. Kerek­egyháza, 2. Enying, 3. Csákvár, 4. Sárbogárd, 5. Mezőfalva, gólkirály Fehér Angéla – Enying, legjobb játékos Császár Tina – Kerekegyháza, legjobb kapus Kovács Noémi – Enying lett. A bajnokság szeptember 5-én, szombaton 14 órakor kezdődik, hazai pályán a Mezőfalva a Csákvár együttesét fogadja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!