szakmai sikerek és fejlesztés

2019.09.13. 20:00

Versenyek előtt, versenyek után egy megújult tornateremben

Mozgalmas nyarat tudhat maga mögött a Dunaferr SE tornaszakosztálya. A különböző megmérettetéseken rendre jól szerepelnek az egyesület növendékei, ráadásul a terem is megújult.

Morva Dávid

2019.09.10. Dunaújváros tornacsarnok Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Eseménydús volt az idei nyár a Dunaferr SE tornászai számára. Makovits Mirtill legjobb magyar női tornászként szerepelt a Győrben megrendezett I. Junior Torna Világbajnokságon. Kovács Zsófia július eleje óta folyamatosan hiszen októberben rendezik a tornászok olimpiai kvalifikációs világbajnokságát Stuttgartban. Emellett a munkacsarnok is jelentős átalakuláson ment keresztül.

Sportsikerek

Ezen a nyáron sem unatkoztak a dunaújvárosi tornászok. Makovits Mirtill a junior világbajnokság mellett az EYOF-on is szerepelt. Nem meglepő, hogy Trenka János vezetőedző büszkeséggel beszél tanítványáról.

- Mirtill mindkét versenyen nagyon szépen teljesített. Bár Győrben nem rendeztek egyéni-összetett döntőt, eredményei alapján élete első világversenyén rögtön a fináléba került volna. Bakuban azonban sikerült a legjobbak közé jutnia.

Kovács Zsófia munkában. Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Amíg Mirtill versenyeken bizonyíthatta rátermettségét, Kovács Zsófia edzéseken nyűtte a szereket. Az olimpikon a tornatermi edzések monotonitását megtörve, a nyáron Kanadában tíznapos edzőtáborban is részt vett Makovits Mirtill és edzője, Trenka János társaságában.

- A Torontóban töltött tíz napot leszámítva folyamatosan itthon edzettünk. A magyar bajnokság volt az első versenyünk augusztus végén. Ezen a viadalon Zsófi picit rozsdás volt, hiszen korláton volt egy rontása illetve gerendán egy kis megingása. Ezzel együtt meg lehetett volna az egyéni-összetett első hely, ha ugráson duplacsavart ugrik, azonban Dr. Magyar Zoltánnal a Magyar Torna Szövetség elnökével egyeztetve, úgy döntöttünk ez még korai, a legfontosabb Zsófi egészsége a közelgő megmérettetések miatt.

Trenka János elégedett növendékeivel

Kovács Zsófia – bár a szerbajnokságon jól szerepelt – nem volt elégedett saját magával. Elmondása szerint az olimpiai kvalifikációs világbajnokságig van idő arra, hogy tisztítsa az elemeket.

- Szerencsére jól vagyok, egészségesnek mondhatom magam, bár a bokám az szerbajnokság óta nem a legjobb, de mindent megteszek, hogy helyrehozzam, az október világbajnokságig. A világverseny szerintem optimális időpontban lesz, a tavalyihoz viszonyítva jobbnak érzem a felkészülést, magabiztosabb vagyok. Ami a gyakorlataimat illeti, az erősségen már nem igazán fogunk változtatni, de tisztítani kell őket, a jobb kivitel miatt. (az olimpiai kvalifikációs világbajnokságot október 4-13 között rendezik meg)

Megszépült a tornaterem

Az elmúlt időszakban a tornászok sikerei mellett más fontos dolog is történt a tornaszakosztály háza táján. A MATSZnak ksözönhetően új szerekhez juthatott az egyesület.

- A Magyar Torna Szövetségnek hála, új talajt kaptunk, ami hozzávetőlegesen 15 millió forint. Emellett egy vadonatúj felemáskorlátot, gerendát valamint hozzá leérkező szőnyegeket, ami összesen 20-22 millió forintot tesz ki. Természetesen nincs kész teljes egészében a terem, de jó úton járunk.

Új szereken könnyebben megy a munka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!