kevésen múlt

2019.05.19. 20:00

Majdnem „HULK” lett a legerősebb

Nemrég rendezték meg az ország egyik legnívósabb „Strongman” versenyét, amelyen a dunaújvárosi Hrozik „HULK” Gábor is részt vett.

Morva Dávid

Három pont...

mindössze ennyin múlt, hogy Dunaújváros legerősebb embere – merthogy Ő az, efelől ne legyen kétségünk – egyben az országé legyen.

„Bödönpakolás” az OB-selejtezőjében

Ahogyan arról korábban már írtunk Hrozik Gábor idén mindenképpen szerette volna visszahódítani trónját, amit 2010-ben már megszerzett. Ennek fényében rengeteget edzett, tréningezett hogy célját elérje. Ennek meglett az eredménye, hiszen az áprilisi selejtezőt nagy fölénnyel, magabiztosan nyerte meg. Így dagadó önbizalommal – és bicepszekkel – végott neki a kétnapos bajnoki döntőnek, amelyre tizenöt erőember kvalifikálta magát. A finálét Győrben rendeztek meg. Az újvárosi erőember így beszél a versenyről:

- Rendkívűl erős mezőny jött össze, nívós bajnoki döntő volt. Ezzel együtt azt kell mondjam, mindenki sokat hibázott ez igaz rám is. A vidalon szakértőként részt vevők szerint minden idők legszorosabb fináléja volt az idei, hiszen az utolsó szám előtt még hatan voltak esélyesek a bajnoki címre. -

Az ominózus kőgolyó pakolás

„HULK” az utolsó számnak negyedikként vágott neki. Az utolsó erőpróba kőgolyópakolás volt az utolsó szám ahol Hrozik Gábor huszonhat másodperccel a második legjobb lett. Ez összesítésben azt jelentette, hogy a dunaújvárosi sportoló a ezüstérmes pozícióba tornázta fel magát.

Szerencsétlenségére Juhász Péter még nála is jobb idő alatt teljesítette a feladatot, így „HULK” éppenhogy lecsúszott az első helyről minden idők egyik -ha nem a legizgalmasabb- Országos bajnoki döntőjében, mindössze három ponttal maradva alul az bajnokkal szemben. „Természetesen” nem lenne „HULK” ha maradéktalanul elégedett lenne, ezzel az egyébként dícséretes teljesítménnyel.

- Az egyik szemem sír, a másik meg nem. Így tudnám összefoglalni a teljesítményemet. Többet vártam magamtól, úgy gondoltam jobb erőben leszek, de túl sokat hagytam ki. Az azonban mindenképpen pozitív, hogy a szakértők szerint, a jövő évtől lehet és kell is velem számolni. -

„HULKHOZ” méltó módon a bajnokság utáni időszak sem a pihenéssel telt. Hrozik Gábor nemrégiben Horvátországban, Vodice városában vett részt a Premium Liga 2019 elnevezésű viadal harmadik fordulóján, ahol a negyedik helyen végzett. Azonban a többfordulós megmérettetés fele még hátravan így bőven lesz lehetőség a javításra.

Aki esetleg élőben szeretné látni az újvárosi szuperhőst, a közeljövőben lesz rá lehetősége, ugyanis június 1-jén és 2-án Sárbogárdon Molnár Zsolt, Juhász Péter és Sebi János társaságában indul Nemzetek Ligája versenyen a Magyar A1-es csapat tagjaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!