sok munkája volt a képviselőknek

2018.12.27. 20:00

Fontos döntéseket hozott a pusztaszabolcsi önkormányzat az évadzáró közgyűlésen

Az idei év rendkívül sok munkát adott a testületnek, az évek során az előterjesztések száma jelentősen megnőtt, sok elavult szerződést kellett módosítani.

duol.hu

A település önkormányzatának honlapja szerint, a törvényességi felhívások miatt az elavult vagy már nem jogerős rendeleteket újra kellett alkotni, sok felülvizsgálatra és beszámolóra is sor került az év során és természetesen a pályázatokhoz tartozó döntések is megsokszorozták a munkát a rendkívüli testületi ülésekkel.

Az ülés később kezdődött a megszokottnál, mert Karácsonyné Haiter Ilona anyakönyvvezető búcsúztatása is e nap délutánjára esett. A temetésen jelen voltak kollégái, a hivatal vezetősége, a polgármester és néhány képviselő is.

Fontos döntések

  • A háziorvosi asszisztensek által havonta végzett vérvételekről szóló tájékoztatók a képviselők elfogadták.
  • Helyi Esélyegyenlőségi Program 4 évente megújul és frissül, hogy a helyi gyermekvédelmet és esélyegyenlőséget a lehető legpontosabban lehessen képviselni. Ez a program a helyi közintézmények és a helyi civil szervezetek esélyegyenlőséget elősegítő tevékenysége is egyben.
  • A Városgondnokság munkáját a képviselő-testület is elismerte. A beszámolójukat és a szóbeli tájékoztatót elfogadták.
  • Elkészült a Könyvtár és Művelődési Ház Szervezeti és Működési Szabályzata, melyet kötelezően el kell készíteni, hogy működése jogilag is megfeleljen az előírásoknak.
  • Elfogadták a Képviselő-testület 2019. első félévi munkatervét és az önkormányzat 2019. évi belső ellenőrzési tervéhez készült javaslatot.
  • Megtörtént a tulajdonjog átadás és az üzemeltetési szerződés megkötése az E-ON Zrt-vel a közvilágítás biztosításának érdekében.
  • Az önkormányzat megállapodási szerződést kötött a következő évre vonatkozóan az Ercsi Járóbetegszolgáltató Egészségügyi Központ Közhasznú Nonprofit KFT-vel, hogy a pusztaszabolcsi lakosok továbbra is ingyen vehessék igénybe a szakorvosi ellátást.
  • A II. számú háziorvosi körzet takarítási feladatainak költségét az önkormányzat fogja biztosítani.
  • Döntést született utak és utcaszakaszok terveztetéséről, amely az aszfaltoztatás előfeltétele.
  • A Styx Kft.-vel korábban megkötött kegyeleti közszolgáltatási szerződést meghosszabbították 1 hónappal, mert az előterjesztés az utolsó pillanatban került a testület elé és a bizottságok sem tudták megtárgyalni a szerződés részleteit. A napirendi pontot a januári testületi ülésen újra fogják tárgyalni.
  • Adony-Pusztaszabolcs ivóvízrendszerhez szeretne csatlakozni a bővülőben lévő iváncsai ipari park, melyhez a testület elvi hozzájárulását adta 3 év időtartamra. A végleges hozzájárulást Pusztaszabolcs csak akkor adja meg, ha a DRV Zrt. nyilatkozott arról, hogy a csatlakozás miatt nem lesznek vízellátási problémák Pusztaszabolcson.
  • Szintén elvi döntés született arról, hogy a NIF kérésére a vasútállomás épületét védetté nyilvánítja a testület. Az épület a vasút fejlesztése során megújul. Jellegének megóvása miatt ezt a döntést rendeletbe kell foglalni. A januári képviselő-testületi ülésen kell majd róla dönten
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!