Vezető hírek

2021.11.03. 17:30

A kézilabda ifjú üstököseinek rendeztek rangos kupaversenyt

Közel hétszáz résztvevővel, sikeresen zárult a Fe­jér Megyei Kézilabda Szövetség legnagyobb rendezvénye, a hagyományos Üstökös Kupa, amit a múlt héten négy helyszínen rendeztek meg Dunaújvárosban. A tornán ott voltak a DKKA, a ­Rácalmás SE és a Virág SE fiataljai is.

Gallai Péter

A kupát, immár tizenhetedik alkalommal az U10–U15-ös korosztályban hirdette meg az FMKSZ mindkét nem számára. A mérkőzéseknek a Dunaújvárosi Egyetem, a Dunaferr iskola villamos tagozata, az Arany iskola csarnoka és a rácalmási sportcsarnok adott otthont. Összesen 61 csapatot láttak vendégül, amelyekben 649 gyermek lépett pályára. Idén először összetett pontversenyt is hirdettek a legeredményesebb egyesület részre. 2021-ben ezt a díjat a PC Trade Szeged csapata nyerte meg.

– Nagyon nagy munka, hatalmas feladat volt e két nap megszervezése és lebonyolítása, amiben ki kell emelni Csőregi László főszervező munkásságát. Azt mondhatom, és a visszajelzések is ezek, hogy nagyon jól sikerült tornán vagyunk túl, amiért köszönettel tartozunk a szervezésben, lebonyolításban közreműködőknek, akikre komoly feladat hárult – mondta lapunknak Németh Miklós, az FMKSZ szervezési referense, aki a kupán is ebbéli minőségében tevékenykedett.

A Dunaújvárosi Kohász U13-as csapata a harmadik helyen végzett, és a csapat tagja, Köteles Mira (balra) lett a gólkirálynő Fotó: FMKSZ

Kiemelte, hogy az összes mérkőzésről online jegyzőkönyv készült, ami a zárt kapuk miatt különösen fontos lehetett a szülőknek, akik így az ország bármely pontjáról élőben nyomon tudták követni a meccsek alakulását. Ezenfelül csapatonként egy főt beengedtek, hogy aki élt vele, a közösségi médián keresztül képes formában is közvetíthette a találkozókat. Szintén a járványhelyzet miatt a vidéki csapatok nem aludtak Dunaújvárosban, hanem minden korosztály küzdelmeit egy nap alatt lebonyolították.

A fiúknál a PLER is képviseltette magát Dunaújvárosban

– Ami a létszámot illeti, sajnos voltak visszalépések még az utolsó pillanatokban is, így a szokotthoz képest kevesebben voltunk. Persze azért a közel hétszáz szereplő így is tekintélyes szám. Egyébként megjegyezném, hogy a zárt kapunak azért volt egy pozitív hozadéka is. Mégpedig az, hogy elmaradtak a nem kívánt szülői megnyilvánulások a lelátókról. Ugyanis mindig vannak, igaz kisebbségben, de olyanok, akik csatának, véres küzdelemként veszik a mérkőzéseket. Ezt pedig vehemensen, nem éppen irodalmi stílusban ki is fejezik a pályán lévők, az edzők, vagy éppen az ellenfél felé. Ezzel pedig elnyomják a többieket, akik sportszerűen biztatják a pályán lévőket, illetve elrontják a hangulatot is. A gyerekek viszont még ebben a korban nem így élik meg az egészet, hanem játékként. Szóval, most semmi ilyen zavaró tényező nem volt, a fiatalok felhőtlenül tudtak kézilabdázni. S számukra az is fontos, hogy egy-egy vereséget ne kudarcként éljenek meg – tette hozzá Németh Miklós, aki megjegyezte, most szusszannak egyet, hogy a megyei szövetség égisze alá tartozó sorozatok menedzselése mellett tavasszal már elkezdjék szervezni a következő Üstökös Kupát.

Ami pedig a lebonyolítást illeti, az előbb említettek miatt, fiú U10 és U11, illetve a lány U11-es korosztályban nem volt eredményszámítás, a gyerekek a játék élményéért és az ajándékokért játszottak. Fontos, senki nem ment haza üres kézzel.

A DKKA négy korosztályban is indított csapatot Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Lány U14 végeredmény: 1. PC Trade Szeged, 2. Bajnok Nemesvámos, 3. Kispest KK, 4. Kozármisleny, 5. Alba Fehérvár, 6. DKKA, 7. Mosonmagyaróvár, 8. Érd, 9. FTC. Legjobb kapus: Hatvári Regina (Bajnok Nemesvámos). Gólkirálynő: Bozsó Kitti Larina (Kispest KK) 28 találat.

Lány U13 végeredmény: 1. PC Trade Szeged, 2. XVI. ker. KMSE, 3. DKKA, 4. Debrecen, 5. ASI, 6. Érd, 7. Szombathely, 8. Alba Fehérvár KC, 9. Kozármisleny, 10. Dömsöd (AFKC). Legjobb kapus: Kemele Stella (Debrecen). Gólkirálynő: Köteles Mira (DKKA) 25 találat.

Fiú U13 végeredmény: 1. Simontornya KK, 2. Kézilabda UP PLER, 3. ASI, 4. XVI. ker. KMSE, 5. Sárbogárd. Legjobb kapus: Burcsi Tamás (Kézilabda UP PLER). Gólkirály: Ferencz Viktor (Simontornyai KK) 28 találat.

Fiú U15 végeredmény: 1. Tempó, 2. Virág SE, 3. ASI, 4. Fót. Gólkirály: Farkas Noel (Virág SE) 20 találat. Legjobb kapus: Módli Marcell (Tempó).

Fiú U12 végeredmény: 1. Éles KI, 2. ASI, 3. Alba Regia, 4. Rác­almás. Gólkirály: Kövecses Imre (ASI) 21 találat. Legjobb kapus: Papp Félix (Rácalmás SE).

Lány U12: 1. PC Trade Szeged, 2. Érd, 3. Bajnok DSE, 4. Mosonmagyaróvár, 5. ASI, 6. Kispest, 7. Kozármisleny, 8 DKKA. Legjobb kapus: Fleischakker Lilla (Mosonmagyaróvár KC). Gólkirálynő: Tomcsányi Dorka (Érd) 35 találat.

Az összesített végeredmény: 1. PC Trade Szeged 201 pont, 2. ASI DSE 124, 3. Bajnok DSE Nemesvámos 94, 4. Érd 78, 5. XVI. Ker KMSE 73, 6. DKKA 66, 7. Kispest 52, 8. Kozármisleny 49, 9. Mosonmagyaróvár 44, 10. Éles KSI 42, 11. Simontornyai KK 42, 12. Tempó KSE 42, 13. Alba Fehérvár 35, 14. Kézilabda Utánpótlás KFT 33, 15. Virág SE 33, 16. Debreceni SKN Kft. 32, 17. Alba MÁV Előre 26, 18. Rácalmás 20, 19. Sárbogárd 15, 20. Szombathely 12, 21. FTC 5.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!