búvárúszás

2021.11.04. 20:00

A csapatverseny második helyét szerezte meg a házigazda klub

Ötödik alkalommal adott otthont a Fabó Éva Sport­uszoda annak az őszi versenynek, amelyet ezúttal is érmekkel és remek helyezésekkel zárhattak a búvárúszók. Öt arany, tíz ezüst és kilenc bronz a hétvége hazai mérlege. Közel kétszázan ugrottak vízbe a legjobb helyezésekért a Laktanya Fa-Ker Kupa uszonyosúszó-versenyen szombaton.

Horváth László

Szombaton nagyon jó hangulatban, kiváló rendezés mellett kezdődött a búvárúszók őszi, dunaújvárosi seregszemléje, ahol a Búvársuli SE ezúttal is kitűnő házigazdaként menedzselte az eseményt. Az ötéves évfordulóhoz méltó eredményekért versenyeztek Gurisatti Róbert tanítványai.

A Búvársuli SE ragyogó teljesítménnyel második lett a hétvégén rendezett Laktanya Fa-Ker Kupán Fotók: Horváth László

– Nagy öröm számunkra, hogy ennyi ideig kitartott ez a versenysorozat. Az idén, a fő támogatónknak köszönhetően új névvel indítottuk útnak a versenyt. Rendre kétszáz fős létszámmal számolhattunk az elmúlt alkalmak során, és szerencsére most is ennyi versenyző mérhette össze legjobb tudását. Bíztam benne, a csapatunk formaidőzítése is megfelelő. Bár hozzá kell tenni, mi most leginkább az országos bajnokságra készülünk. Edzésen viszont nagyon jó időket úsztak a gyerekek, így joggal bizakodhattunk, ezen a kupán is megállják a helyüket. Annál is inkább, mivel házigazdaként sem illik lemaradni. Csapatban a 3-4. helyet céloztuk meg. Huszonöten álltak rajtkőre cápától a felnőtt korosztályig – mondta Gurisatti Róbert edző.

Sóti János és cége hosszabb távon is támogatná a búvárokat

A megnyitó forgatagában a főszponzort is kérdeztük. Sóki János a kupa névadójának képviseletében nyilatkozott a motivációról: – Először vagyunk jelen mint támogatók. Robinak régi ismerőseként egy baráti beszélgetéskor született az ötlet. A kapcsolatot kezdetekkor eltöltött közös búvárkodás is erősíti. Természetesen nyitottak vagyunk hosszabb távú együttműködésre is, ha van rá igény és tetszik mindenkinek.

A rajt előtt találkoztunk Rendes Lindával is, aki nemrég nemzetközi sikerrel, aranyérmesként térhetett haza az Észtországban rendezett junior Európa-bajnoki tájolóversenyről: – Otthoni vízen teljesen más érzés versenyezni, hiszen a környezet és a célok is változnak. A stílus, a tempó, a víz is eltérő. Gyakorlatilag minden versenyre és helyszínre külön kell készülni. Mindent megpróbálok ezen a versenyen is. Ötven és száz búvár, száz gyors, négyszáz felszín és a négyes váltóban is tervezem az indulást – mondta lapunknak a Búvársuli friss bajnoka.

A nap végén a díjátadónál beigazolódtak Gurisatti Róbert reményei, mert csapatversenyben másodikként állhatott dobogóra a dunaújvárosi együttes. Egyéniben pedig szintén szépen csillogó érmeket szereztek tanítványaik.

A cápa, gyerek, serdülő, ifjúsági és felnőtt kategóriában huszonöt versenyző indult búvárúszás, uszonyos gyorsúszás, uszonyos felszíni úszás és váltó számokban. Összesen 24 érem született, ezekből 5 arany-, 10 ezüst- és 9 bronzérem.

Az Európa-bajnok Rendes Linda értékes helyezésekkel gazdagodott

Eredmények, cápa korcsoport: Becker Barnabás 2 ezüst, 1 bronz. Kéri Dániel Dusán, Fodor-Nagy Edvin, Borbé Csenge, Takler Tímea pontszerző helyen végeztek. Gyerek korcsoport: Aszlajov Alexander 1 arany, 2 ezüst. Kunszt Balázs Emil 2 bronz, Szabó Lotti pontszerző helyen végzett. Serdülő korcsoport: Gurisatti Róbert 2 ezüst, 1 bronz. Aszlajov Attila 3 arany, Németh Nóra 1 ezüst, 1 bronz, Papp Norina, Szabó Zsombor Antal, Füsi Domonkos, Major Csilla, Palkó Jázmin pontszerző helyen végeztek. Ifjúsági korcsoport: Csepecz Zsolt 1 ezüst, Kövesdi Csenge 2 ezüst, Szabó Flóra 2 bronz, Aszlajov Dorottya, Borbé Attila pontszerző helyen végeztek. Felnőttek: Farkas Botond 1 bronz, Tamás Dávid, Hetyei Imre Gábor, Rendes Linda Stella pontszerző helyen végeztek. Váltóban cápa korcsoportban a Kéri Dániel, Fodor-Nagy Edvin, Borbé Csenge, Takler Tímea négyes bronzérmes lett. Serdülőben Aszlajov Attila, Németh Nóra, Papp Norina, Gurisatti Róbert aranyérmet szerzett. Az összetett pontversenyben a 15 csapat közül a Búvársuli SE hozhatta el a második helyért járó kupát!

A verseny végén Gurisatti Róbert köszönetét fejezte ki a rendezésben, lebonyolításban közreműködőknek, valamint a támogatóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!