Öt új pályázó nevezett

2021.10.12. 11:30

Munkájukkal szépül városunk

Dunaújváros önkormányzata az idén is is meghirdette a Virágos Dunaújvárosért elnevezésű versenyt nyolc kategóriában. Az eredményhirdetés tegnap volt a városházán.

Agárdy Csaba

SONY DSC

Dunaújváros – Izgatott emberek találkoztak tegnap a városházán, sokak számára nagy nap volt a tegnapi, hiszen a kertészkedők munkáját köszönte meg Dunaújváros önkormányzata.

Az eseményt Mezei Zsolt alpolgármester nyitotta meg, és köszönetet mondott a pályázóknak azért, hogy sokat tesznek annak érdekében, hogy a kívülállók ne egy panelrengetegnek lássák Dunaújvárost, hanem fákkal, virágokkal gazdagított zöldövezetes, élhető településnek.

A díjazottak boldog csoportja. Mindenkinek öröme, ha Dunaújváros virágos – egyre többen tesznek azért, hogy így legyen Fotók: Varga Zsófi

Az alpolgármester szolgált egy érdekes adattal is, mi szerint Dunaújvárosban van a legtöbb fa a megyei jogú városok között.

A rengeteg díjazott közül Matkovics Gábort, a Béke Klub képviselőjét kérdeztük meg, miért is fontos nekik ez a tevékenység.

– Az a terület, amit próbálunk rendben tartani, nagyon elhanyagolt volt. Közel négyéves munkánk az, hogy eljutottunk ehhez az elismeréshez. Ültetünk, locsolunk, műtrágyázunk. De, hogy erre a szintre eljutottunk, azt a vezetőnknek, Kasztner Szabinának köszönhetjük.

A Virágos Dunaújvárosért verseny győztesei. A „Legszebb virágosított intézmény­udvar, homlokzat, előkert” kategóriában a Móricz Zsigmond Általános Iskola.

Matkovics Gábor a Béke Klub nevében vette át a díjat

A „Legszebb virágosított üzlet, vállalkozás, szervezet előkert, homlokzat” kategóriában a Kristály Egészség Stúdió.

A „Legszebb családi házas előkert” kategóriában Borsos Józsefné.

A „Legszebb, lakosság által virágosított ablak, franciaerkély” kategóriában Bognár Csilla.

A „Legszebb, lakosság által virágosított erkély” kategóriában Mórocz Gabriella.

A „Legszebb közterületi lakossági virágláda” kategóriában Forgó Józsefné.

A „Legszebb közterületi lakossági előkert” kategóriában Hódi Ferenc.

A „Legszebb közterületi társasházi előkert” kategóriában a Szabadság út 42. társasház. (Antal Éva Ráhel).

A Virágos Dunaújvárosért virágosítási verseny 10. éve hűséges pályázója címet idén három pályázó veheti át: Szőke Istvánné, Szaksz Ferenc (Görbe utca 1/a 1/4.), Munkácsy Mihály utca 1–7. és Esze Tamás utca 13-13/A társasház (Kollár Erzsébet).

A Virágos Dunaújvárosért virágosítási verseny 5 éve hűséges pályázója címet idén egy pályázó veheti át: Borsos Józsefné. A 2021. évben csatlakozott a versenyhez öt új pályázó, akik „első fecskék” ajándékban részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!