Különleges kínálat

2021.08.09. 11:30

Kezdődik a tanszer szezonja

A vírusjárvány miatt átmenetileg bevezetett otthoni tanulás tavaly ugyan mérsékelte a tanszerek keresletét, azonban még így is jelentős forgalmat bonyolítottak le az üzltek. Idén azonban fokozottabb vásárlói érdeklődésre számítanak a kereskedők.

Török Tímea

2021.08. Papír-írószer bolt, felkészülés a tanévre Dunaújváros Fotón: Erdélyi ZsuzsannaFotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A megsokszorozodó vásárlói érdeklődésre számítva a legtöbb üzlet megújult kínálattal várja a szülőket, illetve általában a napi fogyasztási termékeket kínáló boltok polcain is megtalálhatók lesznek majd az iskolai kellékek.

Az egyik legnépszerűbb kiskereskedelmi bolthálózattal rendelkező multinacionális vállalat várakozásai szerint idén is főleg az árskála két végpontja lesz hangsúlyosabb: a kedvezőbb árú, illetve a prémium kategóriás termékek kereslete fog lényegesen növekedni. A vállalat ebben az évben is úgy készül, hogy a szülők az iskolakezdés előtt a tanulás minden eszközét megtalálják a hipermarketekben, de a szupermarketek polcain is ott legyenek a legalapvetőbb tanszerek. A vállalat online shop felületén is elérhető néhány, az iskolakezdéssel kapcsolatos áru.

Erdélyi Zsuzsanna, a Papírmadár dolgozója felkészülve várja az iskolába készülőket Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A járványügyi készültség fenntartására tekintettel az áruházlánc ebben az évben is speciális termékekkel segíti a tanulókat és a tanárokat. A továbbra is a készleten található tisztasági csomagok, fertőtlenítők, egyéb egészségügyi árucikkek mellett a cég bővítette kínálatát antibakteriális tollból és filctollból. Az üzletlánc a speciális író- és rajzeszközökre külön kommunikációval is felhívja a vásárlók figyelmét. Különösképpen, hogy a termékek műanyag alkatrészei védelmet biztosító, a környezetre ártalmatlan ezüstionokat rejtenek, melyek igazoltan baktériumölők: a külső felületekre telepedett kórokozókat 24 óra leforgása alatt szinte maximális hatásfokkal elpusztítják. A vállalat az esetleges otthoni tanulást – és tanítást – ezen túlmenően laptopokkal, bluetooth hangszórókkal, fülhallgatókkal, monitorokkal és egyéb számítástechnikai termékekkel, illetve ergonomikus székekkel is segíti.

A városi Papírmadár papír-, írószer üzlet is kifejezetten széles választékkal és rengeteg iskolatáskával várja a vásárlókat – erről számolt be lapunknak Plézer Zsolt, az üzlet és az IMV Irodaszer Kft. tulajdonosa.

A fokozott vásárlói érdeklődésre is felkészültek most az üzletek

A szakember kérdésünkre elmondta, hogy törekszenek mind az iskolai elvárásokat, mind az ehhez kapcsolódó, de nem teljesen megegyező vásárlói igényeket kielégíteni. Ebben nagy segítségükre van az is, hogy a Papírmadár egy országos üzlethálózat része, így árban és választékban is előnyös versenypozícióban vannak a kezdetektől, azaz már több mint öt éve.

Ebben az esztendőben kiemelt hangsúlyt fektettek a táskákra is. Beépített töltős, kerekekkel felszerelt húzós és a gyerekek között népszerű mesefigurákkal, népszerű formavilággal ellátott sokféle táska megtalálható a kínálatukban.

A tulajdonos kérdésünkre azt is kifejtette, hogy egyértelműen látszik, hogy az iskolai felkészülés, a tanszervásárláson túl és az ingyenes könyvek mellett is megviseli a családi kasszákat. Hiszen egy általános iskolás diáknak ötezer és tizenötezer forint között kell iskolakezdéskor csak a papírárura költeni. Az üzlet ezért beiskolázási kedvezményel támogatja a családokat, és kényelmi szolgáltatása révén elég csak leadni a tanszerigényt, akár e-mail-en is, és a Papírmadár dolgozói az elvárások szerint előre összekészítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!