a pilóta megsérült

2021.07.04. 10:25

Lezuhant egy repülő Apostagon

Molnár Emese

Apostag, 2021. július 3. Lezuhant és összetört vitorlázó repülõgép Apostagnál 2021. július 3-án. A gép eddig tisztázatlan körülmények között egy mezõgazdasági területre zuhant. A balesetben a repülõt vezetõ 56 éves férfi megsérült, õt a mentõk kórházba vitték. MTI/Donka Ferenc

Fotó: MTI/Donka Ferenc

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság baleseti hírei között írt arról, hogy Apostag külterületén, egy mezőgazdasági területre július 3-án, szombaton 17 óra körül (eddig tisztázatlan körülmények között) lezuhant egy vitorlázó repülőgép. A baleset következtében a repülőt vezető 56 éves férfi megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A rendőrség a baleset körülményeit vizsgálja.

Július 2-10. között a Dunaújváros reptéren tartják a 66. Nemzeti Vitorlázórepülő Versenyt, és mint azt a szervező Dunaferr Repülőklub vezetője, Verasztó Sándor lapunknak megerősítette, a lezuhant gépet vezető pilóta az egyik versenyzőjük volt.

Elmondta, hogy a pilóta úgynevezett terepleszállást kívánt végrehajtani. Ez nem ritka dolog, ugyanis ha egy pilóta látja, hogy nem ér vissza a célállomásra, akkor keres egy olyan helyszínt, ahol biztonságosan landolni tud. Viszont a mostani baleset abból adódott, hogy leszállás közben egy munkagéppel ütközött. Verasztó Sándor arról is beszélt, hogy mentőhelikopter szállította kórházba a versenyzőt, ők úgy tudják, hogy már túl van az életveszélyen.

A verseny folytatódik, és mindannyian együttesen szorítanak társuk egészségéért, mielőbbi felépüléséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!