Kreatív foglalkozással indult

2021.06.15. 11:30

Elkezdődött az önkéntesek hete rendezvénysorozata a Jószolgálati Otthonban

Több mint másfél évtizedes hagyomány már a Jószolgálati Otthon Közalapítvány berkein belül, hogy az év során van egy hét, amikor önkéntes segítők lepik el az intézmény tereit, hogy szórakoztassák az ellátottakat, tartalmas elfoglaltságot nyújtsanak nekik.

Balla Tibor

Fotó: LI

Dunaújváros – Így van ez ebben az esztendőben is, ám sajnos az idei önkéntesek hete eltér a megszokottaktól. Tegnap délelőtt kezdték, méghozzá egy olyan önkéntessel, aki már a kezdetektől, immár tizenhat éve ott van mindig, ha segíteni kell. Nagy Viktória, a Kreatív Stúdió tulajdonosa most sem mondott nemet, és a délelőttöt a Liget közi intézmény falai között töltötte. Ám, ahogy eddig sem soha, most sem érkezett üres kézzel, alapanyagokat, festékeket hozott magával, hogy egy közös kézműves foglalkozás keretén belül emlékezetessé tegye a napközi otthon lakóinak ezt a napját. Ezúttal hungarocell-lapokból vágtak halformákat, és azokat lehetett ízlés szerint kifesteni, majd pálcikára ragasztani, hogy sokáig megmaradjon emlékként. A fejlesztők, gondozók mellett természetesen Viktória maga is „beszállt” a foglalkozásba, tanácsaival is segített a megvalósításban.

A délután sem maradt program nélkül, hiszen a Szekszárdi Dóra–Terecskei András-duó is bejelentkezett, hogy részt szeretne venni a programban. Ők délután érkeztek, és ismert slágereket adtak elő ukulelén, furulyán és fuvolán, betöltve hangokkal a jószoli udvarát. Az ellátottak – ahogy máskor is mindig – nagyon élvezték a muzsikaszót, együtt énekeltek velük, sőt, akadt, aki még táncra is perdült közülük.

 

Az önkéntesek hete sorozata ma is folytatódik természe­tesen, de ma is csak a Liget közben, mert a Bercsényi utcai bentlakásos otthonba egyelőre még nem mehet be senki a bentlakókon és az ott dolgozókon kívül. Délelőtt 9 órától ifj. Horváth János, közismertebb nevén Jankó ad műsort, akit az ország a Csillag születik sorozatának egykori énekeseként ismer, de a dunaújvárosiaknak persze több ­ennél. Mindezek után 13 órától Havel Gábor fotói tekinthetők meg, ahogy ez már megszokottá vált az évek során. Szerdán kicsit kimozdulnak majd a Duna-parti parti keretében, ugyanis a Dunaújvárosi Elektromos Sportkör Egyesület szabadidőparkjában töltik a napot Szabó Mónika felajánlásának köszönhetően. Itt előkerül majd a bogrács is, de Suplicz Mihály mesél majd nekik és Horváth János (Dagi) is érkezik egy ugyancsak táncosnak ígérkező műsorral barátaival együtt, vagyis a Gipsy Kings Experience formációval.

A csütörtöki nap kegyeleti okból kimarad, de pénteken ifj. Pálfalvi János mesél majd, délután pedig jön a várva várt zumba Délczeg Zsófiával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!