Lakossági tájékoztatás járványügyi intézkedésekről

Az alábbiakban az intézmény honlapján olvasható közleményt közöljük

duol.hu

2020.03.18. sürgőségi betegfelvétel előszűrő sátor Szent Pantaleon Kórház Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Forrás: archív

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Tisztelt Lakosság! Kedves Betegeink!

A Covid-19 járvány harmadik hulláma alatt a Szent Pantaleon Kórház a legutóbbi, március 5-én közzétett lakossági közlemény időpontjához képest még nagyobb arányú igénybevétellel látja el a koronavírusos betegeket. A Covid betegek ellátása mellett kórházunk – a háziorvosi szolgálattal együtt – nagy erővel végzi a lakossági oltásokat is. Mivel újabb kapacitásokat kellett bevonni a járványügyi ellátásba, ezért a tervezett ellátások további szűkítése vált szükségessé.

Mind a járó-, mind a fekvőbetegek vonatkozásában csak az akut ellátást tudjuk végezni, illetve az olyan, pl. onkológiai jellegű kezeléseket, műtéteket, diagnosztikákat, amelyek elmaradása középtávon rontaná a beteg gyógyulási esélyeit, életkilátásait.

Szakrendeléseink és ambulanciáink kizárólag telefonos egyeztetést követően tudnak beteget fogadni, az eRecept felírása, illetve eBeutaló kiállítása a „felhőben” is megtörténhet.

Továbbra is korlátoznunk kell a kórházba való belépést. Beteget kísérni csak rendkívüli esetben lehet, amikor azt a beteg állapota indokolja.

Kérjük, hogy saját érdekükben, illetve betegeink, dolgozóink érdekében is csak nagyon indokolt esetben keressék fel személyesen a kórházat. Ilyen alkalmakkor fontos a megfelelő távolságtartás és a kórház-rendelőintézet egész területén a szabályos, orrot-szájat eltakaró maszk használat. Kérjük a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát.

A fenti rendelkezések a járványügyi helyzettől és az igénybevételi szükségletektől függően változhatnak, erről, illetve a szakrendelések telefonszámairól, hívhatóságuk időpontjáról folyamatos tájékoztatást adunk a www.pantaleon.hu honlapon.

A koronavírus járvánnyal összefüggő kérdéseikkel kapcsolatosan a kormányzati zöld számon (06-80-277-455, 06-80-277-456) és a www.koronavirus.gov.hu honlapon tájékozódhatnak.

Köszönjük a Lakosság megértését és együttműködését!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!