rendhagyó ünnepség

2021.03.04. 14:00

Ceremónia nélkül, bensőséges módon

A Loránttfy és a Pannon középiskola rendhagyó módon tartott szalagtűzést a végzős diákjainak.

Molnár Emese

Fotó: LI

A járvány­ügyi helyzet miatt sajnos továbbra sem lehet nagyobb közösségi rendezvényeket tartani az iskolákban, ráadásul a középiskolások a digitális tanrend miatt sem egymással, sem tanáraikkal nem találkozhatnak úgy, mint a hagyományos oktatás során.

A Pannon középiskola végzősei megkapták a szalagot Fotó: POK

A pandémia nem teszi lehetővé azt sem, hogy az év elején esedékes szalagtűző ünnepségeket megtartsák a végzősöknek. A Lorántffy Zsuzsanna Technikum január 15-én tartotta volna a ceremóniát. Nem hagyták szalag nélkül a végzőseiket, rendhagyó módon adták át a fiataloknak. A Pannon Oktatási Központ is ezen az állásponton volt. Arról tájékoztatták szerkesztőségünket, hogy a mostani végzős évfolyam nincs könnyű helyzetben, hosszú hónapokat töltöttek és töltenek online oktatásban, ami nagymértékben megnehezíti az érettségire való felkészülésüket is. Ebben kiscsoportos foglalkozásokkal (amikre a jelenleg hatályban lévő rendelkezések lehetőséget adnak) próbálnak segítséget adni. Úgy gondolták, hogy szeretnék átadni a szalagokat, ezért azt kérték a diákoktól, hogy ha már úgy is bejönnek tanulni, akkor tegyék ezt a formaruhájukban, és osztályfőnökeik feltűzték nekik a szalagokat, természetesen a járványügyi előírások szigorú betartása mellett. Három napon három osztály kapott szalagot, akik az elmúlt évek emlékeiből álló kisfilmmel búcsúztak iskolájuktól.

Tavaly még megrendezhették a nagyszabású ünnepséget, idén a pandémia miatt már nem Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!