Dunaferr – Liberty

2020.08.24. 18:21

Tárgyalnának a szakszervezetek

Várkonyi Zsolt

A Dunaferr a térség legnagyobb foglalkoztatója. Egy távoli országból jött vezetőnek nem ugyanazt jelenti, mint az itt élő melósnak Fotó: archív

Ahogy lapunk korábban megírta az ISD DUNAFERR nevében Evgeny Tankhilevich cégvezető ezév augusztus 14-én felmondta a társaságcsoport kollektív szerződését (DTKSZ) és egyúttal az 5.3 pontban foglaltak szerint kötelezettségének eleget téve tárgyalásokat kezdeményezett annak megújítása érdekében. A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség Szövetségi Tanácsa 2020. augusztus 24-i ülésén megtárgyalta és elfogadta a munkáltató képviselője a DTKSZ újratárgyalására vonatkozó javaslatát, és egyúttal felhatalmazta az elnökséget a tárgyalások megkezdésére, amelyre javaslatként az augusztus 31-i időpontot jelölte meg.

Lapunk információja szerint a DTKSZ kötésére jogosult másik reprezentatív szakszervezet, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet választmánya augusztus 25-én tárgyalja a cégvezető ajánlatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!