Örök kedvenc az arcfestés, a csillámtetkó és a hajfonás

2020.08.12. 07:00

Játékfesztivál: együtt egy zenés, hangulatos délelőtt

Bár az időjárás kedden reggel még elbizonytalanította az Útkeresés Segítő Szolgálat munkatársait, nem estek kétségbe, és a szemerkélő esőben felállították az intézmény udvarán a sátrakat, kipakolták a rendelkezésre álló szabadtéri játékokat, berendezték a kézműves standokat, és 9 órakor megnyitották a kapukat az érdeklődő családok előtt.

Molnár Emese

Fotó: LI

Játékfesztiválra hívták ugyanis elsősorban a szervezet ismertségébe tartozó gyermekes családokat a járás területéről, de természetesen minden városlakót szeretettel vártak a délelőtti rendezvényre.

A bejáratnál egy gyors regisztráció fogadta a vendégeket, fél 11-ig mintegy negyven gyermek érkezett a programra szüleivel. Aztán Benke Szilvia, az intézmény szakmai egységvezetője kalauzolt bennünket a kertben: az egyik asztalnál csörgőket és dobokat készíthettek az alkotni vágyók, mellette volt színezés is. Kialakítottak egy érdekes pályát is a betonos részen, egy úgynevezett logikai lépegetőt, a bátrabbak ezen is próbára tehették magukat. Eljött a rendezvényre az Újvárosi Drogambulancia csapata is. Mint azt Benke Szilvia elmondta, velük jó együttműködés alakult ki az elmúlt időszak során, most ügyességi feladatokkal készültek a gyerekeknek.

 

Számos játék is a fiatalok rendelkezésére állt, a többi között horgászat, társasok. Örök kedvenc a rendezvények alkalmával az arcfestés, a csillámtetkó és a hajfonás, ezek most is népszerűek voltak. Az Útkeresés Segítő Szolgálat kollégái mellett önkéntes segítők is jelen voltak a programon, a mindennapokban közösségi szolgálatos diákok, illetve szakmai gyakorlatot teljesítő munkatársak is segítenek.

Amíg a gyerekek az udvaron játszottak, bent sok meglepetés és finomság várt rájuk a támogatóknak köszönhetően. A szakmai egységvezető vázolta, hogy például a Fél­egyházi Pékség százötven kakaós csigát és százötven sajtos stanglit ajánlott fel nekik, a Jakó Cukrászda pedig több tálca süteményt küldött.

A zenés, jó hangulatú délelőttöt még egy kis műsorral is megfűszerezték, Szerecz Róbert zumbázásra, Csapó Nóra gymstick-edzésre invitálta a jelenlévőket, és fellépett a No Control Dance Group is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!