világraszóló teljesítmény

2018.02.23. 06:30

Aranyérem után

Történelmet írva olimpiai aranyérmet nyert a phjongcshangi téli olimpián a ma­gyar férfi gyorskorcsolyaváltó az 5000 méteres távon.

Várkonyi Zsolt

Kangnung, 2018. február 22. Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor (b-j), a gyõztes magyar válogatott tagjai a phjongcshangi téli olimpia férfi 5000 méteres váltó rövidpályás gyorskorcsolyaversenyének eredményhirdetésén a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 22-én. Ez Magyarország történetének elsõ téli olimpiai elsõsége, és 1980 óta az elsõ dobogós helyezése. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czeglédi Zsolt

Micsoda különbség! Nevezetesen az, ki miről, mitől lesz híres. Néhány napja ugyanis Erzsi, a sas produkciójától és nyilatkozataitól retteg a magyar sísport, miatta tépik a hajukat az országimázs-építők, és mondhatni, rajtunk röhög azóta a sportvilág. No, de szerencsére nem sokáig, hiszen a hírversenyben átvette helyét a világraszóló teljesítményt nyújtó ma­gyar gyorskorcsolyacsapat. A nyári olimpia eredményeihez szok­va nem sokat vártunk a téli olimpiára utazó küldöttségtől, talán a világbajnoki eredményeket látva azért reménykedtünk. És tessék! Ugyanolyan jól érzem magam e fantasztikus hír hallatán, mint amikor a nyári olimpiai győzelmek jöttek.

A világ ismét rólunk beszél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!