vélemény

2020.06.19. 07:30

Tibor valamennyi olimpiai mérkőzését végigizgultam

Két vízilabda-legenda, Kárpáti György és Benedek Tibor ment el szinte egy napon. Mindketten háromszoros olimpiai bajnokok.

Várkonyi Zsolt

Budapest, 2015. február 13. Benedek Tibor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország – Egyesült Államok mérkőzésen a IX. Volvo Kupa nemzetközi férfi vízilabdatornán Budapesten, a XIV. kerületi Laky Károly Sportuszodában 2015. február 13-án. MTI Fotó: Kovács Anikó

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

A vízilabda nem túlzás, nemzeti sportnak számít. Nem azért, mert olyan sokan játsszák, hanem mert oly sokan szeretik. Gyuri bácsi nem a korosztályom, de az ´56-os melbourne-i olimpiai győzelem a szovjetek ellen világraszóló siker volt, ami az akkori politikai történések ismeretében emlékezetes marad. Tibor valamennyi olimpiai mérkőzését végigizgultam, még most is, amikor a koronavírus-járvány alatt „újrajátszották” azokat. Ő nagyon fiatalon hunyt el. Felnőtt egy tehetséges új generáció, amely jövőre Tokióból elhozhatja nekik is a negyedik aranyat. Úgy legyen!

Címkék#Vélemény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!