sosem ér véget

2019.03.24. 08:30

Tavaszi körforgás

Itt a tavasz, ébredezik a természet. Előbújnak a jó idő hírnökei: hóvirágok, ibolyák, a rovarok szárnyaikat próbálgatják. Visszatérnek a költöző madarak, és éneküktől hangos a kert.

duol.hu

Az emberek elkezdik a konyhakertjeiket és a virágoskerteket rendezgetni. Előveszik a kerti szerszámokat és gépeiket, a talajt előkészítik a veteményezéshez, tápértékének növeléséhez szerves trágyát vagy műtrágyát alkalmaznak. A fás szárú növényeket, gyümölcsfákat megmetszik. Metszés után lemosóval fertőtlenítik a fákat.

A téli álmot alvó állatok felébrednek. A madarak fészket raknak, az állatok többsége párt választ magának. A kisgyermekek várják a tavaszi szünetet és a húsvéti nyuszit. A felnőttek gyönyörködnek az egyre színpompásabb természetben. Megjelennek a szabadtéri színpadokon az előadóművészek, énekesek, akik friss, élettel teli előadásokat tartanak országszerte.

Mindezek a változások, élmények, külső ingerek hatnak a lelkivilágunkra. Hangulatunk sokat javul a napsütéses órák számának növekedésével. Egyre többet tartózkodunk a szabad levegőn, ezzel jót teszünk saját egészségünknek is. Azonban – a természettel ellentétben – az ember nem mindenben képes teljesen megújulni, pedig sokat tehetne a jövő generációért és a fenntartható környezetért: legyen mit mesélni, megmutatni unokáinknak.

„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.” (David Brower)

Hüvely Dávid 9/1.

Lorántffy szakközépiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!