Vélemény

2017.07.04. 19:09

Száznegyvenkettő

Bár a szerényebb képességűnek hitt/mondott/beárazott csapatok pályára lépésével már a múlt héten beindult a nemzetközi futballszezon, a sportág iránt rajongó közvéleményt továbbra is az átigazolási piac sokmilliós pletykái és transzferdíjai tartják transzban.

Szabó Szabolcs

A sajtóhírek szerint a világ egyik legkeresettebb futballistájáért rekordajánlatot kész tenni a londoni Arsenal, amely a 142 millió eurót sem sajnálja kiköhögni a jelenleg Monaco hercegségében focizó, alig 18 éves Kylian Mbappéért. Ha az ügylet összejön, akkor a fiatalember lesz a világ legdrágább sportolója. Döbbenetes összegről, mintegy 44 milliárd forintról és pár száz millió apróról beszélünk. Tömény demagógia lenne most felsorolni, mindazon globális ügyeket, amelyeket e keretösszegből viszonylag jól lehetne menedzselni, ám hogy hosszú távon mindez nem tesz jót a labdarúgásnak, az szinte biztos. Egyébként is: mi történne - nem kívánunk ilyet -, ha épp eltörne az említett fiatalember lába... Puskás Öcsi nagy igazságot csomagolt bölcsességébe: kis pénz, kis foci - nagy pénz, nagy foci. 
No, de ennyi?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!