Vélemény

2017.04.20. 17:52

Nem kiverni kell belőle

A történet viszonylag hétköznapinak mondható.

Balla Tibor

Ben Sowardst felesége arra kérte, hogy menjen el hatéves kislányukért az iskolába, mert telefonáltak neki, hogy Valerie kicsit bepisilt, amitől nagyon rosszul érzi magát és haza akar menni. Ben mielőtt autóba ült volna, a konyhába ment, és slicctájékon alaposan összefröcskölte a nadrágját. Az iskolai irodába zavart színlelve lépett be, és fojtott hangon sürgette kislányát, hogy adja kölcsön a táskáját, hogy eltakarhassa vele a nedves foltot a nadrágján.

„Azonnal hangosan elnevette magát, és máris sokkal jobban érezte magát, annyira vicces volt” – mesélte később a világ legjobb apukája címre jó esélyekkel pályázó Ben.

A világ néha roppant egyszerű tud lenni. Sokszor egy mosoly, vagy egy jó időben, jó helyen elsütött poén kiragadja az embert a számára elviselhetetlennek tűnő helyzetből, oldódik a szorongás, és könnyeden gördülhetnek tovább a hétköznapok.

Nemrégiben olvastam valahol, hogy nem kiverni kell a rosszat a gyerekből, hanem a jót belesimogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!