Félelem a jövőtől

2018.03.17. 10:00

Spórolás – Kicsiben elkezdve is sok mindent érhetünk el

Ha az albérleted és a számlák kifizetése után mínuszban vagy, és még egy pizzára sem ugorhatsz be, talán lehetetlen álomnak tűnik, hogy egyszer saját házad és autód legyen.

Hankusz Kálmán

Ne feledd, hogy a szüleidnek sem hullott minden az ölükbe. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy nem foglalkozol a pénzügyeiddel, mondván, hogy „úgysem lesz soha annyi, hogy félretegyek”. Ezzel csak azt éred el, hogy minden pénzed feléled, ami még inkább súlyosbítja a helyzetet. Mindegy, hogy mennyit keresel, a kevésre is elkezdhetsz építeni. Készíts költségvetést, a hiányok pótlására vállalj némi pluszmunkát. Mindenki az anyagiak miatt aggódik a legtöbbet, de ha már most, amikor csekély összegekről van szó, előre gondolkozol és spórolsz, apránként egészen szép kis summát rakosgathatsz össze. De addig, amíg változik a helyzet, lehetséges úgy élned, hogy ritkán megy az egyenleged mínuszba. Egy kisebb fizuból is megvehetsz bármit, egyszerűen csak el kell fogadnod, hogy nem lehet egyszerre minden a tiéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!