biztosítás

2017.11.22. 06:30

Jó reggelt, Dunaújváros!

Azt senki nem vitatja, hogy önálló iparággá fejlődött a biztosítási szakma. Talán azt sem, hogy az általuk kínált termékek, megoldások nem valós, hanem inkább egyfajta virtuális biztonságot adnak.

Várkonyi Zsolt

Egészen pontosan: csak nekünk, földi halandóknak virtuálisat, hiszen a biztosítóknak ez gyakorlatilag teljes körű üzleti megtérülést nyújt. Gondolom, kerültek már olyan helyzetbe, hogy az élet-, lakás-, gépjármű-biztosítások legtöbbjénél önök voltak a legfontosabb partnerek. Csak önöknek, csak ma, csak ennyiért. Gyakran nem önállóan, hanem egy hosszú távú üzleti befektetés kvázi prémium szolgáltatásaként próbálják eladni. Aztán nehogy úgy járjanak, hogy az üzleti befektetés lejártát követően megkapott összeg kevesebb legyen a befizetettnél. Mert előfordulhat bizony ez is. Hiszen a befektetés és a biztosítás kockázatát az ügyfél nem a befektetését kezelő szervezettel közösen, hanem a legtöbb esetben egyedül viseli. No, ennyit a biztonságról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!