Foci

2017.11.15. 06:30

Jó reggelt, Dunaújváros!

Az olasz válogatott hétfőn futballtörténelmet írt.

Várkonyi Zsolt

Bázel, 2017. október 6. Varga Roland, Eppel Márton, Bese Barnabás, Nagy Ádám, Pátkai Máté, Kádár Tamás, Fiola Attila és Elek Ákos (b-j) a Svájc elleni világbajnoki selejtezõre készülõ magyar labdarúgó-válogatott edzésén Bázelben 2017. október 6-án. A mérkõzést október 7-én este rendezik a Rajna-parti városban. MTI Fotó: Illyés Tibor

Hatvan év után a négyszeres világbajnok nem lesz ott a labdarúgó-világbajnokságon. Ez nemzeti tragédia az azzuróknál. A csapat abba a körbe került, amelyben korábban már „helyet követelt” magának Hollandia, Törökország, Románia és persze Magyarország is. Kiestek. No, de térjünk vissza az olaszokhoz. Csapatkapitányuk, a kétszeres világbajnok Buffon, az olasz futball kapuslegendája sírva nyilatkozott a svédek elleni vesztes párharc után. E kiváló sportember pályafutása példaértékű. Mindig óriási alázattal dolgozott, ez vitte őt a csúcsra, ez tette példaképpé, erre fogunk emlékezni. Hogy elsírta magát? Magam is meghatódtam ezen. Felfigyeltek Dzsudzsák „csapatkapitány” nyilatkozatára a luxemburgi zakó után? A vállát húzogatta. Ne gondolják, hogy csak ennyi a különbség közöttük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!