és annak hiánya

2020.08.25. 07:30

A nemzeti színű lobogó

Várkonyi Zsolt

Budapest, 2020. augusztus 20. Magyarország nemzeti lobogója az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott díszünnepségen és tisztavatáson az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren 2020. augusztus 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A nemzeti színű lobogó ünnepeink egyik szimbolikus része. Ennek hiánya a legtöbb embernek feltűnik, és ki-ki vérmérséklete szerint reagál erre a közösségi médiában. A „négynapos ünnep” alatt városunk emblematikus részének, a Vasmű útnak zászlótartói maradtak – az út majd teljes hosszában – üresek. Az erről kialakult vita hangneme sok esetben méltatlan volt e nemzeti szimbólumunkhoz. A probléma közösségi felvetésére visszakérdező városi szóvivő azzal érvelt, hogy ebben a hónapban tavaly, azaz 2019-ben sem volt a Vasmű út fellobogózva. Az már csak nettó érdekesség, hogy vélhetően azért, mert akkor ez – annak felújítása miatt – építési terület volt. Emlékeim szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!