élet a bolygónkon

2021.01.06. 07:30

Aki teheti, tegyen, hogy ne így legyen

Balla Tibor

Britain's Sir David Attenborough reacts during the naming ceremony of Britain's new polar research ship, the RRS Sir David Attenborough in Birkenhead, northwest England on September 26, 2019. (Photo by Asadour Guzelian / POOL / AFP)

Forrás: Asadour Guzelian / POOL / AFP

Fotó: AFP

Feltételezem, de legalább reménykedem benne, hogy szinte mindenki örömmel teli kíváncsisággal nézte gyermekkorában Sir David Attenborough angol természettudós, dokumentumfilmes, az ismeretterjesztő televízióműsorok egyik úttörőjének filmjeit. Igyekezett testközelből megmutatni, mennyi csodát rejt még lakóhelyünk, a kék bolygó. Most kényszerből stílust, hangvételt kellett váltania, amikor elkészítette az A Life on Our Planet című filmjét, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy az utolsó utáni órában vagyunk, és meg is mutatja, milyen – szinte helyrehozhatatlan – pusztítást végeztünk a sártekén csak az ő élete alatt. Aki teheti, nézze meg! Aki teheti, tegyen, hogy ne így legyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!