A DH Egypercese

2018.11.09. 07:30

Nem vagy egyedül

Tudom, a cím miatt gondolhatnánk valami unalmas popdalra akár, azonban most kicsit komolyabb a téma.

Varga Zsófi

Fotó: Pixabay

Az interneten belefuthatunk számtalan felesleges dologba és nem árt, ha tudunk válogatni az információk közül. Én is így tettem és egyből felkeltette az érdeklődésemet a „hazakísérő telefonról” szóló cikk. Tegye fel a kezét az, aki nem sétált még éjjel egyedül úgy haza, hogy ha csak egy röpke pillanatra is, de eszébe jutottak a lehető legdurvább forgatókönyvek arról, hogy mi lenne ha megtámadnák… Tudom, nem szabad ilyeneken morfondírozni, azonban nem árt óvatosnak lenni. A cikk arról számol be, hogy Németországból indult az ötlet és egyre több helyen elérhető ez a szolgáltatás, sőt már Budapesten is hívható az úgynevezett hazakísérő telefon.

Az egész lényege az, hogy felhívjuk az előre megadott telefonszámot, elmondhatjuk hogy éppen merre haladuk és hova szeretnék menni, ez azért fontos, hogy térképen tudják követni utunkat, sőt útbaigazítást is tudnak adni. Hívás közben bármiről lehet beszélgetni, akár a legutóbb látott filmről, vagy a kedvenc receptünkről, a lényeg, hogy út közben legyen valami beszédtéma. Ha mégis történne valami baj, a vonal másik végién az „útitársunk” azonnal tudja értesíteni a rendőrséget, hogy minél gyorsabban megérkezhessen a segítség. Szerintem nagyon jó kezdeményezés ez, hiszen egy láthatatlan segítő ott lenne velem, biztonságérzetet adna, ha tudnám, hogy nem vagyok egyedül út közben.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!