DH egyperces

2018.03.06. 06:30

Pozitív stressz

Pekarek János

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Brian Maudsley

A Szilícium-völgy diktálta feszített tempót és a naponta több mint tízórás munkaidőt kívánja hatékonyabbá tenni az új eljárás, amit pozitív stressznek hívnak, vagyis a jeges fürdő, és ez annyira elterjedtté vált már Kaliforniában, hogy a wellnessközpontok szerves része lett a szolgáltatás – írja az Origó.

Egy szakértő, aki naponta akár 18 órát is dolgozik, azt állítja, ez a radikális eljárás segíti abban, hogy még hatékonyabb legyen napközben. A pozitív stressz során extrém hideg hőmérsékletnek teszi ki magát, de emellett kemény edzés és diéta is ajánlott a siker érdekében. Ám ez az eljárás egyik terjesztője szerint csak a fiataloknak kedvez, az idősebb embereket akár meg is ölheti.

Ez az a pont, ahonnan hajlandó vagyok foglalkozni a témával. Azért, mert itt már biztonságban vagyok: hatvan fölött, rajtam már nem lehet alkalmazni a pozitív stresszt.

Így elmondom, hogy ezt a fogalmat mindenféle jeges beavatkozás előtt már ismerték és használták. Izgalmat értettek alatta, szellemi kihívást, az unalom ellenpontját.

Mit keres itt a jég?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!