élő halott

2018.03.18. 07:45

Két éve halottá van nyilvánítva egy férfi, mert nem beszélt a családjával

Olvasom, hogy egy román férfi azért har­col, hogy vissza­kapja a sze­mély­azo­nos­sá­gát, a ha­tó­ságok azonban nem hiszik el neki, hogy nem ha­lott.

Várkonyi Zsolt

Az ,,élő halott” azt állítja ugyanis, hogy azért vesztette el az ügyet, mert túl későn, a halotti bizonyítvány kiállítása után két évvel nyújtotta be az érvénytelenítő kérelmét, és ezt a bíróság eljárási szempontból elfogadhatatlannak ítélte meg. A férfi 1992-ben ment ki Törökországba, hogy ott munkát vállaljon. Utoljára 1999-ben látogatott haza a családjához, majd visszatérve Törökországba megszakadt a kapcsolatuk. A felesége, miután 14 évig hírt sem kapott a férjéről, 2013-ban kérelmezte annak halottá nyilvánítását, ami 2016-ban meg is történt. Ugyanebben az évben a török hatóságok letartóztatták a férfit, mivel lejárt a tartózkodási engedélye. A férfi ekkor tudta meg, hogy hivatalosan halottá van nyilvánítva. Mit mondjak, nem semmi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!