Vélemény

2017.08.04. 19:55

Jó reggelt, Dunaújváros!

Átlagsebességet mérnek a szerbiai autópályákon, olvasom.

Várkonyi Zsolt

Jelenleg a rendszer tesztelése folyik, de hamarosan meglepetés várhat azokra, akiknek az átlagsebessége - egy-egy szakasz végén, a fizetőkapuhoz érve - meghaladja a megengedettet, hiszen rögtön kézhez kaphatják a büntetést is. Az autópályára történő belépéskor és kilépéskor ugyanis fotó készül az autóról, amelyen rögzítik ezeket az időpontokat. Az első eredmények azt mutatják, hogy óránkénti 180 kilométeres átlagsebességgel is száguldoznak.

Ahhoz, hogy a 130-as átlagba beleférjünk, ilyen sebesség mellett néha meg kell barátkoznunk a 80 kilométeres tempóval is. No, de mi van akkor, ha megállunk egy kis elemózsiát vásárolni, tankolni, kávézni? Az autó áll, az idő telik, az átlag meg javul. Aztán újra lehet 180-nal repeszteni? Egy adott szakaszra jutó átlagsebesség „tartásához" sem kell más, mint egy újabb „mérőkütyüt" vennünk, így a büntetési kassza biztosan üres marad!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!